Tendinte in .Ro


Berea e cunoscuta inca din Antichitate

Berea e cunoscuta inca din Antichitate

Vechii mesopotamieni, dar si egiptenii sau chinezii cunosteau reteta berii si o consumau, de aceea oamenilor de stiinta le-a fost greu sa afle unde a aparut prima data berea. Cel mai probabil, ea a aparut din painea udata cu apa care a fermentat.

Cu toate acestea, Europa are o traditie recunoscuta pentru calitatea berii. Preluata de greci de la egipteni, berea a fost cunoscuta si in Imperiul Roman, fiind considerata bautura saracilor, dar si medicament pentru diverse afectiuni. Din Imperiul Roman, berea a ajuns sa fie cunoscuta de catre popoarele germanice, care au desavarsit retetele de bere. In Evul Mediu, calugarii de la manastirile germane produceau bere pentru ca i-au descoperit proprietatile alimentare. In Bavaria, in 1516, apare “legea germana a puritatii berii”, care reglementeaza pentru prima oara conditiile de calitate a berii: in compozitia ei sa intre doar apa, orz si hamei. Nu doar calitatea berii era reglementata atunci, dar si pretul.

Mare parte din marcile de bere care se consuma astazi in lume au aparut in Europa, insa fiecare tara are propriile marci de bere locala. Belgienii au Stela Artois, danezii se mandresc cu Carlsberg si Tuborg, irlandezii cu Guiness, germanii cu Paulaner si Beck’s. Unii afirma chiar ca celebra bautura a japonezilor, sake, este un fel de bere, pentru ca se obtine din fermentarea alcoolica a orezului, o cereala ca si graul, orzul sau hameiului.

Berea este cea mai bine vanduta bautura alcoolica din lume, cu toate sortimentele sale: bere blonda sau bruna, rosie sau verde, filtrata sau nefiltrata, fara alcool, aromatizata cu sucuri de fructe cum ar fi lamaie sau piersica, bere afumata produsa din malt lasat la fum.
 

Stiati ca..

Service Autorizat Apple | Service Mac Bucuresti | Service iPad Bucuresti | Service Autorizat iPhone | Service iPod Bucuresti | Service Apple Bucuresti
 
Tag

Berea