Tendinte in .Ro


Fructele si legumele alcaline ajuta la pierderea kilogramelor nedorite

Fructele si legumele alcaline ajuta la pierderea kilogramelor nedorite

Printre nenumăratele diete, unele mai drastice, altele mai echilibrate (vezi aici dieta cu lămâie, dieta Dukan, dieta cu scorţişoară sau dieta disociată), există specialişti care propun o alimentaţie echilibrată, care să alterneze alimentele în aşa fel încât organismul să primească toate substanţele nutritive de care are nevoie în aşa fel încât alimentaţia să fie echilibrată.

O astfel de alimentaţie este cea alcalină, care prespune consumarea, în fiecare zi, a unor alimente alcaline (cu pH mai mare decât 7). pH-ul este măsura în care hidrogenul ion se regăseşte într-o anumită soluţie. Apa pură are la 25 de grade Celsius un pH foarte apropiat de 7. Sub măsura 7 alimentele sunt toate acide. Peste 7 vorbim de alimente alcaline.

Practic, mare parte din alimentele pe care le consumăm au pH sub 7, deci acid. Carnea, de orice fel, peştele, fructele de mare, lactatele, uleiul rafinat, alcoolul, cafeaua, zahărul, îndulcitorii dar şi majoritatea fructelor sunt acide. Cerealele, dar şi derivatele (făina, mălaiul) sunt şi ele acide, cu excepţia celor integrale.

Aşadar, rămân extrem de puţine alimente care sunt alcaline şi care nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. Printre fructele alcaline se numără lămâile şi lime, avocado, grapefruit-ul, nuca de cocos proaspătă, dar şi rubarba, caisele sau strugurii sunt fructe alcaline. Lor li se alătură uleiul presat la rece, ceaiurile medicinale de plante, castraveţii, roşiile şi ardeii, dar şi rădăcinoasele: varza, conopida, broccoli, dovleceii şi tot ce este verde şi conţine clorofilă (salată, frunze de pătrunjel, oregano, busuioc sau mărar). Soia, precum şi laptele de soia, fasolea boabe sau migdalele sunt şi ele alimente alcaline. Deşi lămâile, lime şi roşiile sunt fructe acide, odată ajunse în organism ele au efect alcalinizant. Sucurile naturale de legume precum şi supele de legume echilibrează pH-ul din organism.

Dieta alcalina ca stil alimentar îi aparţine microbiologului american Robert Young, care afirmă că, prin alimentaţia obişnuită (bazată pe carne, lactate şi fructe), organismul acumulează acizi pe care nu îi poate elimina ulterior din organism. Aşadar, spune el, nu grăsimile sau dulciurile sunt problema, ci dezechilbrul dintre alimentele alcaline şi cele acide. În plus, Young spune că, dacă totuşi alegem un fruct acid, ar fi de preferat să punem puţină sare peste el ca să neutralizăm efectul acidului.

Bananele, ananasul dar şi ghimbirul, scorţişoara sau muştarul ori banala sare de mare sunt alimente alcaline, deci benefice pentru organism. Polenul de albine şi apa minerală sunt şi ele alcaline, mai ales apele minerale bogate în calciu, sodiu sau magneziu, elemente puternic alcaline. Ceapa şi usturoiul sunt şi ele alcaline, ca şi ciupercile şi dovleacul.

Aşadar, pH-ul din organism trebuie echilibrat prin consumarea alternativă a alimentelor alcaline şi a celor acide si, dacă este posibil, totala renunţare la alimentele acide.
 

Stiati ca..

Service Autorizat Apple | Service Mac Bucuresti | Service iPad Bucuresti | Service Autorizat iPhone | Service iPod Bucuresti | Service Apple Bucuresti
 
Tag

Alimente alcaline