Tendinte in .Ro


Pranzuri scurte pentru romani

Pranzuri scurte pentru romani

Ati auzit de studiul privind obiceiurile de consum ale romanilor in ceea ce priveste masa de pranz, nu-i asa? Au vorbit despre el la stirile de la radio, am vazut articole si in ziare si probabil ca si diseara la talevizor vor fi stiri pe aceeasi tema. Deh, e un subiect servit pe tava pentru care niciun organ de presa nu a fost nevoit sa-si trimita oamenii pe strada pentru ca apoi sa-i plateasca, este suficient un redactor care sa scrie cateva randuri pe marginea subiectului ca sa-l poata face public. Prea putini au fost insa cei care au dat si credit celor care l-au realizat, anume cei de la Heineken Romania. Datoria morala fiind platita cel putin in ceea ce ma priveste, iata si cateva informatii si mai ales comentarii.

47% dintre romanii chestionati in cadrul acestui studiu au afirmat ca isi aduc mancarea de acasa pentru a o servi in timpul pauzei de pranz, sau o prepara pe loc folosind ingrediente aduse de acasa (gen salata taind branza, rosiile, castravetii si ardeii direct la serviciu; ori sandvisuri incropite pe loc folosind mezeluri si branzeturi aduse de acasa si stocate in frigiderul de la firma). Daca acest studiu ar fi avut si o editie precedenta, derulata acum cativa ani, ar fi aratat probabil ca acest procent este in scadere, tentatia mancatului la cantine sau restaurante din apropierea locului de munca sau comandand la firme de catering fiind suficient de mare si avand costuri din ce in ce mai accesibile. Mai e o categorie de oameni care intra aici, aceia care mananca sanatos, produse bio, pe care nu le pot comanda ci doar aduce de acasa dupa ce in prealabil le-au achizitionat pentru a le avea disponibile o perioada. Tot dintre cei care isi aduc mancarea de acasa fac parte si cei pentru care masa de pranz e doar o etapa a unui proces gen vreau sa slabesc. Sau cei care sunt limitati la a consuma produse foarte nisate, gen produse Herbalife.

Cei care ies afara din sediul firmei sunt cei mai norocosi, ei putand sa-si aloce, prin prisma distantei, potentialei asteptari la cumparare, chiar si o ora din programul de lucru. Nu sunt insa foarte multi, doar 9% afirma ca se bucura de o ora intreaga pentru masa de pranz, 49% dintre responenti spunand ca aloca pranzului cel mult 30 de minute. Putin, asta inseamna ca sunt nevoiti sa manance cumva pe fuga, ceea ce nu face bine sanatatii. Si nici din punct de vedere stomatologie nu e bine sa forteze lucrurile, mai ales ca graba dupa masa pentru intoarcerea la munca poate insemna o neglijare a igienei dentare. Poate chiar ar trebui facut un studiu si pe aceasta tema, cati oameni isi curata oare dintii dupa masa de pranz, chiar si cu o guma de mestecat, presupunand ca periajele de dimineata si seara sunt cumva standard. Ah, sa completez inainte sa incheiem capitolul timp dedicat pranzului, 20% dintre respondenti afirma ca aloca mesei de pranz pana in 10 minute pe zi, de multe ori fiind pusi chiar in situatia de a sacrifica masa de pranz pe altarul muncii bine facute pentru angajator.

Studiul mai releva un aspect interesant, anume ca 46,7% dintre cei intervievati ar vrea sau ar prefera sa ia masa de pranz intr-o companie placuta, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca acestora le displace servitul mesei alaturi de colegii de munca. Si de ce le-ar placea, nu toti colegii sunt la fel de placuti precum familia, nu-i asa?

Stiati ca..

Service Autorizat Apple | Service Mac Bucuresti | Service iPad Bucuresti | Service Autorizat iPhone | Service iPod Bucuresti | Service Apple Bucuresti