Tendinte in .Ro


3 iunie 2012 este Ziua Absolventului la Iasi

3 iunie 2012 este Ziua Absolventului la Iasi

Iaşul decretează data de 3 iunie 2012 drept Ziua Absolventului! Cu începere de la ora 18.00, în în zona Palatul Roznovanu – Catedrala Mitropolitană oraşul sărbătoreşte tinereţea. Prin faţa podiumului special amplasat şi în aplauzele spectatorilor, absolvenţii celor cinci universităţi publice din Iaşi vor defila purtând însemnele specifice ale instituţiei de la care provin. Evenimentul este organizat în premieră sub egida Iaşi Educational Trade Show – IETS, manifestare de referință pentru mediul educațional ieșean.

Ziua Absolventului include evenimentele studențești de final de an care vor fi organizate în aer liber. Acestea vor debuta cu Marşul Absolvenţilor, manifestare tradiţională a centrului universitar, care reuneşte cei aproximativ 4.000 de absolvenţi şi cadrele universitare. Cu începere de la ora 18.00 pe bulevardul Ştefan cel Mare, în zona Palatul Roznovanu – Catedrala Mitropolitană, într-o procesiune similară festivităţilor din marile centre universitare ale lumii, tinerii absolvenţi vor fi aplaudaţi de părinţi, colegi, prieteni şi spectatori. Manifestarea, devenită deja un simbol al finalului studenţiei, se transformă într-o ocazie pentru fiecare universitate din Iaşi să arate că are cei mai entuziaşti absolvenţi. Momentul solemn va fi marcat de o ceremonie în cadrul căreia fiecare rector va saluta absolvenţii universităţii pe care o reprezintă. După binecuvântarea oferită de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi ai Bisericii Catolice, tinerii vor pleca în marş până în Piaţa Naţiunii, pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, unde îi aşteaptă cea mai antrenantă petrecere studenţească în aer liber din Iaşi.

Evenimentul care marchează închiderea anului universitar va fi găzduit de DJ Jonnessey şi MC Aner de la Kiss FM, care vor anima atmosfera până la sosirea invitaţilor speciali, trupa TAXI. Îndrăgiţi de ieşenii de toate vârstele şi de tineri în special, cei de la TAXI vor cânta piese precum „Non stop”, „Cele două cuvinte” sau „Strada mea c-un singur bec”.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti