Tendinte in .Ro


99% din perlele comercializate provin din China

99% din perlele comercializate provin din China

De apă dulce sau de apă sărată, perlele au invadat pur şi simplu pieţele din toată lumea. Dacă perlele naturale sunt foarte apreciate şi prin urmare deosebit de scumpe, însă extrem de rare, creşterea scoicilor pentru producţia perlelor de cultură este extrem de profitabilă pentru fermieri dar şi pentru publicul larg ce poate achiziona perle la preţuri avantajoase.

Înainte de anii 1900 era greu să fie descoperită o perlă. Adesea oamenii adunau mii de scoici pe care le omorau, fără să găsească neapărat vreo perlă. Perlele se formează în interiorul anumitor tipuri de scoici perlifere atunci când un fir de nisip sau un microorganism intră înăuntrul cochiliei iar molusca în cauză, ca sistem de apărare, produce sidef în care înveleşte corpul străin, dând naştere unei perle. Procedeul de obţinere a perlelor de cultură este identic, cu menţiunea că scoicile sunt injectate cu fire de nisip sau microorganisme pentru a secreta cât mai rapid straturile de sidef. Mai mult, specialiştii din domeniu au descoperit reteta succesului rapid: scoicile care pot produce mai multe perle o dată.

Perlele de cultură au diverse forme şi culori, de la alb la gri, dar sunt şi împărţite pe categorii de calitate de la AAA, AA+, AA la A, în ordinea descrescătoare a calităţii, care se calculează în funcţie de mărimea, culoarea sau luciul perlei. Există perle de cultură de apă sărată, mai scumpe şi mai greu de obţinut în ferme, dar cele mai prolifice sunt de departe cele de apă dulce, care cresc în ferme de-a lungul marilor fluvii ale Chinei. După ce sunt golite de perle, scoicile care rezistă procedeului de extragere a perlelor sunt din nou injectate pentru o nouă generaţie de perle.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti