Tendinte in .Ro


Acca Larentia era venerata ca zeita de catre romani

Acca Larentia era venerata ca zeita de catre romani

Cunoscuta si sub numele de Acca Laurenția sau Acca Larentina, personajul de față a fost nevasta pastorului Faustulus si mama adoptiva a lui Romulus si Remus, pe care i-a crescut ca si cum ar fi fost ai ei, chiar daca familia pastorului mai avea 12 copii. Romulus si Remus, proaspat nascuti de catre Rhea Silvia, fusesera condamnati la moarte de catre Amulius, unchiul lor si rege al cetatii Alba Longa, rege care se temea ca acestia, urmasi de drept la tronul pe care Amulius il uzurpase, i-ar fi putut lua locul.

Gemenii, conform poruncii, ar fi trebuit inecati in apele fluviului Tibru dar servitorul insarcinat sa duca la indeplinire ordinul i-a lasat pe copii intr-un cos pe malul apei. Fluviul care tocmai isi ridica apele din cauza ploilor din amonte a luat cosul si l-a dus in aval, de unde i-a salvat Tiberinus, zeul fluviului, care a depus cosul pe dealul Palatin. Copiii au fost gasiti si ingrijiti de o lupoaica, inainte sa fie descoperiti si luati acasa de catre Faustulus unde Acca Larentia i-a crescut ca pe proprii ei copii.

Odata cu fondarea Romei de catre Romulus si Remus si onorarea lor ca inaintasi ai romanilor, acestia au inceput s-o venereze si pe Acca Larentia, fara de care istoria nu s-ar fi scris in felul cunoscut astazi, mama adoptiva a gemenilor fiind ridicata la rangul de zeita protectoare a sarcinii viitoarelor mame.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti