Tendinte in .Ro


Actrita franceza Viviane Romance a refuzat sa joace in filme de la Hollywood

Actrita franceza Viviane Romance a refuzat sa joace in filme de la Hollywood

Parintii au botezat-o Pauline Ronacher Ortmanns dar odata cu debutul ei pe scena de la Moulin Rouge din Paris ca dansatoare si-a luat numele de scena Viviane Romance. Frantuzoaica a facut apoi senzatie la un concurs de frumusete desfasurat in 1930 pe cand avea 18 de ani, castigand titlul de Miss Paris dar nu fara a starni un mic scandal pentru ca avea un copil, un aspect eliminatoriu la inscrierea in concurs dar acceptat de juriu datorita frumusetii sale.

Publicitatea de care a avut parte odata cu primirea distinctiei i-a atras pe producatorii de film care i-au propus sa devina actrita. O provocare pe care Viviane Romance a acceptat-o, jucand roluri de femeie fatala in 14 filme turnate intre 1931 si 1963. Dintre titlurile ceva mai cunoscute sunt Zouzou in care a jucat alaturi de Jean Gabin si Josephine Baker, Princesse Tam Tam din nou alaturi de Josephine Baker, La Belle Équipe cu Jean Gabin si Charles Vanel, Gibraltar in care a avut rolul principal sau Mélodie en sous-sol cu Alain Delon.

Remarcabila pentru acea perioada a fost decizia ei de a refuza roluri venite de peste ocean, producatorii de la Hollywood dorindu-si la randul lor sa o titularizeze in roluri in cadrul filmelor lor, industria cinematografica americana intrand in acei ani in perioada ei de glorie, asa numitul Golden Age of Hollywood (de la sfarsitul anilor ’20 pana la inceputul anilor ’60). Viviane Romance a preferat sa ramana in Europa si sa joace doar in filme frantuzesti si spre sfarsitul carierei si italiene, fiind stabilita pentru cativa ani in peninsula.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti