Tendinte in .Ro


Adevaratul sapun de Alep contine doar produse naturale

Adevaratul sapun de Alep contine doar produse naturale

Strămoşul săpunului de Marseille, săpunul de Alep a fost prima dată pregătit în vechiul oraş sirian Alep, de unde şi denumirea sa. Este un săpun care, dacă respectă reţeta originală, nu conţine decât produse organice şi vegetale: ulei de măsline şi de dafin, apă şi sodă de origine vegetală. Amestecate în vase de cupru la temperatura potrivită, ele se omogenizează şi rezultă un săpun lichid, care, prin răcire, devine solid şi poate fi tăiat în bucăţi. Întreg procesul este unul tradiţional şi manual. Apoi, timp de un an, săpunul este ţinut în pivniţe speciale, pentru maturare.

Adevăratul săpun de Alep are culoarea maro în exterior şi verde la interior. Culoarea exterioară este dată de procesul de oxidare, iar în interior rămâne clorofila de culoare verde din ingredientele vegetale care se folosesc. Acest săpun nu trebuie să conţină nici parfum, nici conservanţi sau alţi compuşi sintetici. Uleiul de măsline din care se obţine este cel rezultat la a doua presare, uleiul de dafin este obţinut din fructele de dafin, apa folosită este în cantitate foarte mică, iar soda rezultă din cenuşa unor plante.

Săpunul de Alep este recomandat persoanelor cu pielea sensibilă sau cu diverse afecţiuni dermatologice: psoriazis, acnee sau micoze. Se poate folosi pentru curăţarea pielii şi a tenului, dar alungă şi moliile din şifonier.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Sapun de Alep