Tendinte in .Ro


Amalia Enache a fost desemnata Femeia anului 2011

Amalia Enache a fost desemnata Femeia anului 2011

Amalia Enache (prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la Pro TV) a fost desemnată “Femeia anului 2011”, pentru implicare şi responsabilitate socială în cadrul Galei Femeia Anului 2011, organizată de revista Avantaje. Distinctia i-a fost atribuita pentru hotărârea cu care de-a lungul anului 2011 a susținut misiunea Hope and Homes for Children România (HHC România) de a închide toate centrele de plasament de tip vechi din România și de a muta copiii în medii cât mai apropiate de o familie, pentru toate interviurile acordate anul trecut, în care a vorbit despre copiii care încă își trăiesc copilăriile în niște clădiri ca niște spitale municipale și pentru convingerea și emoția cu care a dat mai departe poveștile copiilor care au astăzi un loc căruia îi spun “acasă” și o familie.

Amalia Enache este din anul 2010 reprezentant special al organizației HHC România iar premiul i-a fost înmânat de Prințesa Marina Sturdza, militant activ al societății civile românești și în același timp, Patron al organizației Hope and Homes for Children din Marea Britanie de mai bine de 12 ani.

Iata ce a spus Printesa cu aceasta ocazie: “Mă simt onorată de două ori să înmânez acest premiu. O dată pentru că am foarte mult respect nu numai pentru competențele Amaliei Enache ca jurnalist, dar și pentru modestia și entuziasmul cu care se implică în cauze sociale. A doua oară pentru că eu am dus-o pe Amalia la Baia Mare să vadă copiii pe care organizația HHC România i-a salvat din instituții și le-a dăruit o casă și o familie. Țin minte că cei mici știau că urmează să venim și cred că cineva le spusese că vine prințesa. Amalia este o apariție atât de luminoasă încât copiii sunt întotdeauna convinși că ea este prințesa.”

La acordarea premiului, Amalia Enache a rugat audiența să-și imagineze pentru câteva secunde un moment pe care sigur l-au trăit în copilărie. Acela în care pentru câteva minute s-au pierdut de părinți. I-a rugat să amplifice acea panică îngrozitoare la câteva ore, apoi la o zi și apoi la o copilărie întreagă. “Aceștia sunt copiii de care noi ne ocupăm; pe care îi salvăm din instituții și îi ajutăm să câștige sentimentul de siguranță pe care numai o familie ți-l poate da.”
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Amalia Enache