Tendinte in .Ro


AMD arunca in joc procesoarele Bulldozer

AMD arunca in joc procesoarele Bulldozer

Fanii inraiti ai jocurilor pe calculator, cei care isi upgradeaza sistemele PC pe masura ce componentele interne devin mai performante, nu de alta dar si jocurile cer resurse din ce in ce mai mari, vor primi cu bucurie vestea ca AMD lanseaza noile procesoare AMD Bulldozer – procesoare desktop cu 8 nuclee – capabile sa duca experienta jocurilor pe calculator la un nivel extrem.

Compania pluseaza pe termeni precum mega-tasking, overclocking si continut HD, deci nu vorbim de jocuri Barbie sau jocuri cu Mario. De notat si faptul ca noile procesoare au intrat in Cartea Recordurilor pentru performanta “Highest Frequency of a Computer Processor”. Iata fragmente dintr-o declarative oficiala: “Toate procesoarele beneficiaza de multiplicator deblocat pentru un overclocking mai usor, oferind pasionatilor posibilitatea de a se bucura de viteze CPU ridicate si a obţine castiguri importante de performanta. In plus, noile procesoare folosesc tehnologia AMD Turbo Core pentru a optimiza dinamic frecvențele nucleelor, permitand obtinerea unui maxim de performanta pentru operatii complexe.”

Avem si ceva informatii tehnice, gama procesoarelor Bulldozer ar consta, pentru inceput, in urmatoarele modele, pentru cine intelege limbajul 😉 iar preturile in Romania vor porni de la aproximativ 1050 RON:

 • FX-8150: 8 nuclee, 3,6 GHz CPU (3,9 GHz Turbo Core, 4,2 GHz Max Turbo)
 • FX-8120: 8 nuclee, 3,1 GHz CPU base (3,4 GHz Turbo Core, 4,0 GHz Max Turbo)
 • FX-6100: 6 nuclee, 3,3 GHz CPU base (3,6 GHz Turbo Core, 3,9 GHz Max Turbo)
 • FX-4100: 4 nuclee, 3,6 GHz CPU base (3,7 GHz Turbo Core, 3,8 GHz Max Turbo)

  Procesoare AMD
  (click pe banner pentru oferta completa de procesoare AMD)

  Bafta la jocuri!
   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti  
  Tag

  AMD Bulldozer