Tendinte in .Ro


Primul ser antivenin a fost creat in 1894

Primul ser antivenin a fost creat in 1894

Léon Charles Albert Calmette este numele doctorului care a inventat primul ser antivenin din lume si pe care l-a numit, bineinteles, serul Calmette. Medic, bacteriolog si imunolog francez, de asemenea un important membru al Institutului Pasteur, Albert Calmette s-a nascut in 1863 la Nisa, in Franta. A vrut sa fie medic si marinar, drept pentru care a urmat o scoala de specialitate ce pregatea medici pentru flota navala franceza pentru care a inceput sa lucreze de la varsta de 20 de ani ca detasat in cadrul corpului de medici militari din Hong Kong. Au urmat apoi detasari in teritorii franceze din apropierea Canadei si in Africa in Gabon si Congo, timp in care a efectuat studii asupra malariei, pelagrei si bolii somnului raspandita in Africa de musca țețe, definitivandu-si in acelasi timp doctoratul.

La intoarcerea in Franta in 1890 la varsta de 27 de ani Albert Calmette a fost cooptat de catre Louis Pasteur in echipa sa de la Institutul ce-i purta numele pentru ca un an mai tarziu sa fie trimis sa deschida o filiala a Institutului Pasteur la Saigon, in Indochina Franceza de la acea vreme. Acolo s-a dedicat cercetarii in aria noii stiinte a toxicologiei si, avand in spate ani de experienta in zona imunologiei, a descifrat misterele veninului serpilor si albinelor si otravurilor de origine vegetala.

Rezultatul muncii sale de cercetare in Asia a fost dezvoltarea primului ser antivenin din lume, in 1894, deosebit de util impotriva veninului serpilor. A numit acest prim ser drept Serul Calmette. Munca sa de cercetare a fost continuata de alti medici care au dezvoltat seruri antivenin specifice impotriva serpilor, scorpionilor si paianjenilor, toate avand la baza formula initiala descoperita de Albert Calmette.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti