Tendinte in .Ro


Creierul contine 75% apa

Creierul contine 75% apa

Mainile, picioarele, ochii se mai odihnesc, creierul functioneaza insa 24 de ore din 24 dinainte de a ne naste si pana parasim acest pamant. Chiar si inima mai poate fi inlocuita sau resuscitata dar in cazul creierului.. Depinzand atat de mult de el, mentinerea creierului intr-o stare de sanatate cat mai buna este deci esentiala. Si cum tesutul creierului contine apa in proportie de 75%, hidratarea corespunzatoare e obligatorie. Veti spune ca “doar nu intra si iese apa din creier”.

Nu la modul sesizabil. Insa capacitatea apei de a dizolva si transporta atat de multe substante, atat nutritive pentru alimentarea organismului cu energie cat si toxice pentru eliminarea lor (mai trebuie stiut ca si sangele e compus in proportie de 82% tot din apa), duce la un necesar de reciclare periodica a apei din organism.

Trebuie avut in vedere si faptul ca deshidratarea generala a organismului se face simtita si in creier. Deshidratarea acestuia duce la scaderea nivelului de generare a impulsurilor electrice, practic a functionarii creierului, in cazuri extreme chiar pana la afectarea structurii tesutului sau. Aceste disfunctionalitati se manifesta prin depresie, anxietate, teama, stres, pana la oboseala cronica. Deci, tineti paharul aproape. Cu apa.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Creierul uman