Tendinte in .Ro


Apa vie se produce doar la Râmnicu Vâlcea

Apa vie se produce doar la Râmnicu Vâlcea

Apa vie este un produs inventat în România, brevetat internaţional, ale cărei beneficii au trecut de mult graniţele ţării. Apa vie este o apa saracita in deuteriu, un izotop al hidrogenului (H) din apă. Apa ca formulă chimică este H2O. Cercetătorii de la Institutului Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice de la Râmnicu Vâlcea au reuşit să izoleze și să elimine deuteriul din componenţa apei, inventând astfel apa vie. Deuteriul este nu tocmai benefic pentru organismul uman deoarece cauzează îmbătrânirea celulelor iar studiile nu au dovedit niciodată că deuteriul din organism are vreo funcţie sau că prezintă beneficii, ba dimpotrivă.

Inventarea apei vii a fost una accidentală, în anii 1980, când oamenii de ştiinţă studiau apa grea, D2O, folosită în scop industrial, însă au reuşit să producă un litru de apă vie. Apa vie este microbiologic pură, însă, spre deosebire de alte ape microbiologic pure, concentraţia de izotopi din compoziţia ei este mult mai mică decât cea a apei naturale. La Institutul din Râmnicu Vâlcea unde a fost inventată se aduce apă naturală de cea mai bună calitate din zona Bistriţa iar distilarea ei se face în condiţii de vid. Pentru că este brevetată încă din anul 1986, ea nu poate fi produsă în altă parte decât la Râmnicu Vâlcea. Aici se produc anual peste 1000 de tone de apă vie.

Beneficiile apei vii sunt dintre cele mai diverse şi mai spectaculoase: pe lângă faptul că ajută la întinerirea şi menţinerea elasticităţii pielii, la vindecarea acneei şi a altor boli de piele precum psoriazisul, apa vie este de real ajutor pentru imunitatea organismului şi îl ajută să lupte împotriva radiaţiilor. Bolnavii de cancer şi ei ajutaţi de apa săracă în deuteriu: fie le întăreşte organismul în curele de citostatice, fie împiedică extinderea cancerului la alte celule prin faptul că opreşte îmbătrânirea celulelor şi atacul cancerului asupra unor celule sănătoase. Studiile pe şoareci şi găini au arătat că animalele care au consumat apă săracă în deuteriu au avut o viaţă mai lungă.

Apa de Râmnicu Vâlcea merge preponderent la export, în Ungaria, unde este trimisă mai bine de jumătate din producţia anuală de apă vie. Japonezii cumpără şi ei 10-15% din producţie iar restul apei se vinde în România la preţul de 15 lei pentru jumatate de litru. Apa vie din România se vinde sub brandul Qlarivia şi poate fi achizionată pe internet, în farmacii sau în magazine de tip plafar. Apa vie are o concentraţie de deuteriu de doar 25 de părţi la un milion şi nu este un medicament, ci este recomandată ca fiind un supliment alimentar.

Cercetătorii de la Institut spun ca o altă sursă de apă vie, deci apa saraca in deuteriu, este apa de la butucii de viţă de vie. La începutul primăverii, când viţa este tăiată pentru producţia din noul an, viţa “plânge”, cum se spune popular, adică din anumite tăieturi ale viei curge apă şi sevă din plantă.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti