Tendinte in .Ro


Mai mult de jumătate din apele minerale ale Europei se găsesc în România

Mai mult de jumătate din apele minerale ale Europei se găsesc în România

Dar cu toate ca jumătate din apele minerale ale Europei se găsesc la noi in țară, consumul mediu al românilor este doar la jumătate din media europeană, de 50 de litri pe an pe cap de locuitor.

Relieful montan al ţării precum şi modul de formare al lui favorizează existenţa a numeroase surse de apa minerala. În ceea ce priveşte originea acestora, părerile cercetătorilor sunt împărţite. Unii spun ca originea lor este meteoritică. Acum mii de ani, când meteoriţii loveau frecvent Pământul, apa de pe suprafaţa acestora s-a infiltrat în scoarţa terestră, iar apoi a ieşit la suprafaţă. Alţii susţin că apa minerală s-a format în interiorul scoarţei terestre.

Pe lângă diversele compoziţii chimice, apa minerală poate fi plată, carbogazoasă sau carbogazificată. Aşadar, dacă ieşiţi la o terasă şi cereţi apă minerală, atunci nu sunteţi foarte specifici, pentru că minerală este şi apa plată şi cea cu bule de gaz. Apa minerală carbogazoasă iese la suprafaţă direct gazeificată, în timp ce alte ape minerale sunt carbogazificate (primesc adaos de dioxid de carbon), iar altele sunt şi rămân plate. Ape carbogazoase se întâlnesc în zonele Borsec, Biborţeni, Poiana Vinului sau Zizin, în vreme ce apele carbogazificate şi plate sunt cele mai des întâlnite pe rafturile magazinelor.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Ape minerale