Tendinte in .Ro


Un avocado conţine peste 20 de minerale şi fitonutrienţi

Un avocado conţine peste 20 de minerale şi fitonutrienţi

Avocado este printre puţinele alimente care aduc organismului un aport de grăsimi “bune”, mononesaturate, şi nici nu conţine colesterol, ceea ce ajută sistemul circulator şi inima. Colesterolul este alcătuit din grăsimi dăunătoare pentru organism, care se depun pe pereţii vaselor sanguine şi împiedică ciculaţia sângelui, cauzând boli de inimă sau circulatorii.

Printre vitaminele pe care le are în compoziţie avocado se numără vitamina K, vitamina B6, vitaminele C şi E, fibre, magneziu sau potasiu, dar şi 2 carotenoizi importanţi, lycopenul şi beta-carotenul, care sunt antioxidanţi puternici şi ajută la menţinerea vederii. Vitamina B6 ajută organismul să lupte împotriva bolilor prin stimularea imunologică în vederea eliberării de anticorpi iar potasiul are un rol important în reglarea metabolismului şi în funcţionarea organelor. Fiind un fruct care conţine acid oleic, la fel ca alte fructe sau seminte din care se prepară uleiurile, avocado asigură necesarul de grăsimi benefice de care are nevoie organismul.

Originar din Mexic, avocado poartă numele de “para aligatorului” în limbajul popular, datorită formei şi culorii pe care le are. Numele lui provine din limba vechilor azteci care îl numeau “ahuacatl”, care însemna… testicol. Avocado este recunoscut ca fiind un afrodisiac pentru bărbaţi în vreme ce studiile recente de embriologie umană arată că avocado creşte rata de fertilitate la femeile care vor să facă o încercare de fertilizare in vitro.

În ceea ce priveşte greutatea, un fruct de avocado poate varia de la 200 de grame la fructe uriaşe de circa un kilogram şi 300 de grame. Cele mai vechi dovezi ale consumului de avocado datează de acum circa 10.000 de ani, din zona centrală a Mexicului. Azi, cea mai cunoscută mâncare pe bază de avocado este deja celebrul sos guacamole, preparat din avocado pasat, roşii tocate mărunt, puţină ceapă, ardei iute, puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi pătrunjel tocat. Avocado poate fi consumat ca atare sau în diverse salate sau shake-uri iar beneficiile uleiului de avocado sunt recunoscute în cosmetică pentru hidratarea pielii şi a părului. Există şi măşti naturale pentru ten şi păr care se prepară din avocado, ulei de măsline, miere, lămâie sau gălbenuş de ou.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti