Tendinte in .Ro


Budapesta este orasul spa-urilor din Europa

Budapesta este orasul spa-urilor din Europa

Budapesta e un oraş cosmopolit, curat şi numai bun pentru o vacanţă reuşită. Dacă despre peşterile de sub oraş aţi aflat de aici, acum e momentul să ştiţi că oraşul e căutat și pentru apele sale termale. De fapt, aceste ape termale, ca şi alte ape subterane, au creat peşterile de sub oraş. Beneficiile apei termale sunt cunoscute încă din antichitate iar în perioada medievală au avut o dezvoltare spectaculoasă. Budapesta este oraşul cu unele dintre cele mai mari complexe termale din Europa. Băile Gellert sau băile Rudas sunt doar câteva dintre termele celebre ale capitalei ungare.

Cu peste 100 de izvoare termale şi câteva zeci de piscine, complexuri, terme şi fântâni din care curge apa termala, Budapesta a primit în 1930 titlul de Spa City. În antichitate, romanii au numit oraşul Aquincum, tocmai datorită numeroaselor rezerve de apă termală, care sunt depăşite ca volum în Europa doar de Islanda. Şi în timpul dominaţiei turceşti băile au avut mare căutare, ba chiar au atins apogeul, otomanii fiind mari amatori ai băilor publice, de atunci rămânând funcţionale până astăzi băile Szechenyi sau Lukacs.

În zilele noastre pentru locuitorii oraşului este ceva obişnuit să meargă la spa. Preţul unui bilet de intrare este cel al unui ştrand obişnuit iar termele oferă spaţii speciale de joacă pentru copii astfel încât părinţii să se poată relaxa. Unele băi au zone diferite pentru bărbaţi şi femei, obicei care datează de secole, iar în plus oferă şi salon de masaj ori saună.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Obiective turistice Budapesta