Tendinte in .Ro


Bataile inimii sunt zgomotele produse de valvele din inima

Bataile inimii sunt zgomotele produse de valvele din inima

Doua zgomote, unul mai lung si unul scurt, compun fiecare bataie a inimii. Primul zgomot, pe care noi il percepem ca fiind mai lung, este cauzat de valvele dintre atrii si ventricule. Atriile care sunt deja pline cu sange venit din corp si de la plamani se contracta pentru a-l transfera in ventricule. Valvele se inchid pe masura ce sangele umple ventriculele pentru a evita curgerea lui inapoi in atrii; atriile fiind mai mici decat ventriculele transferul de sange dintr-o incapere in alta nu se face instant ci treptat. Valvele inchizandu-se in concordanta redau acel zgomot mai lung si de tonalitate joasa.

Ventriculele se contracta apoi pentru a trimite sangele afara din inima catre organism. Spre deosebire de contractia atriilor, cea a ventriculelor este foarte rapida pentru a asigura puterea necesara impingerii sangelui catre intreg corpul. Valvele semilunare situate intre ventricule si artere se inchid si ele pentru a preveni intoarcerea sangelui in ventricule, la fel de rapid, producand al doilea zgomot, mai scurt si avand o tonalitate mai inalta.

Puteti remarca aceste zgomote punand urechea in dreptul inimii cuiva ori folosind un stetoscop ce amplifica zgomotele batailor inimii pentru a fi auzite clar si intelese de catre medici in special.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Bataile inimii