Tendinte in .Ro


Beneficiile apei termale sunt cunoscute inca din antichitate

Beneficiile apei termale sunt cunoscute inca din antichitate

Beneficiile apei termale asupra sanatatii si a starii de bine a organismului uman sunt cunoscute inca din antichitate. Romanii au construit celebrele bai publice, termele romane, unde bogatii mergeau pentru imbaiere, dar indeosebi pentru socializare si discutii pe teme publice, iar inca de atunci se cunosteau beneficiile vasodilatatiei si vasoconstrictiei prin expunerea corpului alternativ la surse de apa calda si rece.

Apa termala este de fapt o apa minerala, dar spre deosebire de o apa minerala obisnuita, ea izvoraste calda din adancul scoartei terestre. Ca si apa minerala obisnuita, ea are proprietati terapeutice asupra organismului. Actiunile apei termale asupra organismului uman sunt fizice si chimice. Fizice prin tratament alternativ cu apa rece si calda, prin masaj sau prin cure cu jet puternic pentru stimularea circulatiei sangelui, dar si chimic, prin substantele minerale pe care le poate avea in componenta: seleniu pentru piele si ten, clor pentru stimularea cresterii, calciu pentru intarirea oaselor, brom pentru afectiuni ca astmul si rinitele alergice.

In Europa, Franta este tara unde termalismul (denumire generica data utilizarii in scopuri medicale a apei termale) are o amploare uriasa: peste 1200 de izvoare termale sunt folosite in mai bine de 100 de statiuni balneare, 500.000 de francezi care merg anual la tratamente in statiunile termale, program pentru care companiile de asigurari de sanatate din Hexagon acorda anual 0,3% din buget. Exista si o specializare medicala pentru acest tip de tratament, medicina termala, cu un specialist care se numeste medic termal.

Si in Romania exista cateva statiuni cu apa termala insa sunt insuficient bugetate si promovate: Baile Felix, Herculane sau Geoagiu Bai.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Apa termala