Tendinte in .Ro


Black Friday a devenit Cyber Black Friday

Black Friday a devenit Cyber Black Friday

Numele acestei zile vine din Statele Unite ale anilor ’60, vinerea neagră fiind a doua zi după cea de Thanksgiving, când traficul începe să se aglomereze din cauza apropierii sărbătorilor de iarnă.

Ulterior, Black Friday s-a repoziţionat în mintea americanilor ca fiind ziua în care retailerii încep reducerile pentru sarbatorile de iarna, ceea ce înseamnă o perioadă neagră pentru conturile lor. Conceptul a ajuns rapid pe placul tuturor în Statele Unite ale Americii unde magazinele obisnuiau sa deschida la ora 6 dimineata pentru ca incepand cu anii 2000 sa deschida chiar mai devreme, la ora 5 apoi la ora 4 dimineaţa, iar clienţii sa dea buzna să se bucure de produsele cu discounturi generoase. In 2011 unii retaileri au dus conceptul la extrem si magazine cunoscute precum Target, Best Buy, Macy’s au inceput programul de functionare chiar la miezul noptii. Vinerea Neagra este cea mai aglomerată zi de shopping din an după anii 2000, spun statisticile.

Recent, datorită site-urilor de cumpărături din ce în ce mai accesate, Vinerea Neagră a fost denumită şi Cyber Black Friday. Reducerile continuă cu Cyber Monday, ziua de luni după Vinerea Neagră, când unele magazine online oferă alte reduceri spectaculoase.

Black Friday 2011 a avut loc in data de 25 noiembrie
Black Friday 2012 a avut loc in ziua de 23 noiembrie
Black Friday 2013 va avea loc in ziua de 29 noiembrie

Iata la linkul urmator lista cu magazinele participante la Black Friday.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti