Tendinte in .Ro


Blestemul lui Billy Penn a afectat orasul Philadelphia timp de 20 ani

Blestemul lui Billy Penn a afectat orasul Philadelphia timp de 20 ani

Intre 1987 si 2008 intregul oras american Philadelphia ajunsese sa creada ca blestemul lui Billy Penn era real si din cauza lui insuccesele s-au tinut lant in toata aceasta perioada. Originea blestemului s-a aflat intr-o statuie si o intelegere: pe de o parte statuia lui William Penn, fondatorul orasului si proprietarul unei mari suprafete de teren pe care s-a ridicat orasul, statuie ce se gasea in varful primariei, cladire inalta de 167 de metri; pe de alta parte o intelegere verbala intre Penn si comisia de urbanism a orasului care stabilea ca aceasta comisie nu va permite construirea niciunei alte constructii mai inalte decat cea a primariei.

Penn a murit in 1718 si probabil lumea a uitat de intelegerea din trecut, asa se face ca in 1987 a fost inaugurat un zgarie-nor de mai toata frumusetea si de 288 de metri inaltime, cu 121 de metri mai mult decat palaria lui Penn de pe cladirea primariei. Din acest moment au inceput problemele pentru echipele sportive ale orasului, multiple castigatoare ale competitiilor interne atat la baseball cat si la hochei, fotbal american si baschet. An dupa an, cluburile din Philadelphia au ratat atat de departe dar si la mustata, toate trofeele puse in jos la toate ramurile sportive, facandu-i nu doar pe cei implicati in miscarea sportiva ci si pe locuitori si pe oficialii orasului sa creada ca asupra lor se abatuse blestemul fondatorului orasului.

Intr-o incercare disperata de a inlatura blestemul autoritatile orasului au acceptat ideea a doi muncitori, atentie, de a plasa o statuie a lui Billy Penn in varful unui nou turn, Comcast Center, construit in centrul Philadelphiei, inaugurat in 2007 si devenind la cei 297 de metri ai sai cea mai inalta cladire din oras. Trecusera 20 de ani de cand sportul din Philadelphia intrase in conul de umbra.

Solutia s-a dovedit salvatoare, in anul urmator echipa de baseball a orasului reusind sa castige din nou campionatul. Incepand cu acest succes, fiecare parada organizata in oras pentru a sarbatori echipa castigatoare a inclus si inmanarea unui trofeu din partea administratiei orasului, trofeu infatisandu-l pe William Penn.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Philadelphia