Tendinte in .Ro


Cel mai inalt brad de Craciun plutitor

Cel mai inalt brad de Craciun plutitor

Brazilia nu a avut doar cel mai frumos foc de artificii in noaptea Revelionului 2013 cu care sa se laude ci si cel mai inalt brad de Craciun plutitor din lume! Ca si focul de artificii, bradul de Craciun a fost construit si lansat la apa la Rio de Janeiro. Bradul de Craciun plutitor din 2012 nu a fost o premiera, traditia lansarii la apa a unui astfel de pom de Craciun a ajuns la al 17-lea an insa cel din 2012 a fost de departe cel mai inalt dintre cei 17 brazi de Craciun. (vezi urari de Craciun) Mai mult, spectacolul prilejuit de aprinderea luminilor acestui brad este al treilea ca importanta in Rio de Janeiro dupa carnavalul de la Rio si noaptea Anului Nou. (vezi mesaje de Anul Nou)

Bradul de Craciun 2012 a cantarit 542 de tone si a masurat nu mai putin de 85 de metri inaltime, echivalentul unei cladiri cu 28 de etaje! Aproape 3,5 milioane de beculete au impodobit pomul de Craciun, alaturi de 2.100 de stroboscoape si 105 kilometri(!) de instalatii de lumini.

Efectele luminoase programate de organizatori pe suprafata pomului de Craciun plutitor au cuprins celebrarea celor patru anotimpuri ale anului, de la primavara colorata si cu flori 3D pana la transformarea bradului verde intr-unul complet alb datorita unui efect de zapada strain Braziliei dar caracteristic tarilor care sarbatoresc Craciunul in timpul iernii si care si-au avut destui reprezentanti pe plajele Rio-ului.

Luminile bradului de Craciun au ramas aprinse, conform traditiei pana la sarbatoarea celor trei magi care are loc in fiecare an pe 6 ianuarie.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti