Tendinte in .Ro


Bucurestenii erau pretentiosi cu linistea strazilor lor

Bucurestenii erau pretentiosi cu linistea strazilor lor

Intorcandu-ne in timp, mai exact in preajma anilor 1900, iata o poveste reala din Bucuresti, la vremea aceea un oras in plina dezvoltare urbanistica ce avea sa-i aduca si renumele de “Micul Paris”. Locuitorii erau si ei in plin proces de emancipare culturala si sociala si incepusera si ei sa se obisnuiasca cu noile realitati istorice: bulevarde, promenade, tramvaie, automobile.

In 1895 insa Primaria Capitalei a achizitionat un vehicul mai altfel. Departe de a fi o curiozitate, era doar un camion cu abur marca “Gardner Serpolet” pentru tractarea carutelor cu gunoaie de la rampele din oras la gropile de gunoi de la marginea Bucurestiului. Masina facea insa un zgomot infernal din cauza motorului sau cu aburi, fapt ce i-a tulburat teribil pe locuitorii Bucurestiului si speriind copiii, animalele si gastele care ii ieseau in cale.

Revoltati, oamenii au depus sute de plangeri la administratia locala pentru a se renunta la acest vehicul. Coplesiti de cereri, oamenii Primariei au decis intr-un final sa il scoata din uz. Masina mai exista inca si daca sunteti curiosi sa o vedeti, o puteti gasi la Muzeul National Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida” de langa parcul Carol I, adresa exacta a sa fiind str. Candiano Popescu nr. 2, in sectorul 4.
 
Camionul "Gardner Serpolet"
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Bucuresti