Tendinte in .Ro


Bursa de flori din Olanda vinde peste 20 de milioane de flori zilnic

Bursa de flori din Olanda vinde peste 20 de milioane de flori zilnic

Bursa de flori din Olanda, datând din 1630, a devenit în timp una dintre cele mai importante burse comerciale din lume. Bursa de flori din Alsmeer este cea mai mare cladire din lume cu destinatie comerciala, avand o suprafaţă cât 200 de terenuri de fotbal.

Ea funcţionează ca oricare altă bursa: florile se vând în licitatii electronice, intermediate de brokeri, cu prezentări pe un ecran uriaş şi mostre din produse. Aici cererea de flori din toată lumea se întâlneşte cu oferta horticultorilor olandezi, iar licitaţiile se desfăşoară în sens invers decât alte licitaţii de produse. Se afişează un preţ maximal de vânzare iar cumpărătorii de flori trebuie să îl negocieze în jos, ca să obţină un preţ cât mai bun. Astfel, la fiecare 3-4 secunde, se încheie o nouă tranzacţie de flori, fie ca sunt flori de gradina, flori de camera, flori de primavara sau flori exotice.

Pentru productivitate, horticultorii olandezi au deprins diferite modalităţi de a fertiliza terenul, astfel că, anual, un metru pătrat de pământ ajunge la o producţie record de 250 de fire.

Iată, aşadar, câteva informaţii la care puteţi să reflectaţi atunci când cumpăraţi un buchet de flori pentru cineva drag sau dacă sunteţi norocoasa care primeşte flori.
 


 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Bursa de flori Olanda