Tendinte in .Ro


Cea mai mare cantina din lume

Cea mai mare cantina din lume

Cantina sociala este un element important al societatii ai carei membri sunt defavorizati, cel putin o parte dintre ei. Ajutorul este crucial si vorba ceea: “Darul dat la vreme e dar indoit” (sursa: Vorbe celebre). Mai mult, toate credintele lumii sprijina ideea ajutorarii semenilor aflati la ananghie, fie ca dificultatile lor sunt permanente sau doar punctuale, “in trecere”.

Asadar, cate portii de mancare credeti ca ofera cea mai mare cantina din lume? Ei bine, raspunsul este de 200.000 de portii in timpul saptamanii si pana la 300.000 de portii in zilele de week-end. Cea mai mare cantina din lume se gaseste in orasul Amritsar din statul Punjab aflat in nord-vestul Indiei, si este arondata Templului de Aur (Harmandir Sahib), locul principal de pelerinaj pentru credinciosii religiei sikh, o religie aparuta in secolul al 15-lea ca alternativa la politeismul hindus si intoleranta musulmana, si care a ajuns sa numere aproximativ 27 de milioane de credinciosi.

Intreg personalul cantinei este alcatuit din voluntari, o parte dintre ei avand rolul de a pregati hrana pentru cei care au nevoie de o portie de mancare calda, alti voluntari fiind insarcinati cu strangerea banilor necesari desfasurarii activitatii cantinei, din donatiile celor care viziteaza Templul de Aur, pelerini sau turisti, pentru ca mancarea servita in cantina este gratuita, fiind considerata Masa lui Dumnezeu.

Mancarea este integral vegetariana, bucatarii folosind zilnic 14 tone de grau transformat in jumatate de milion de felii de paine printr-o masinarie speciala, 5 tone de linte, 1.400 de kilograme de ceapa, 200 de kilograme de usturoi si 230 de kilograme de chili. Iar cele 60.000 de farfurii de metal sunt spalate zilnic de mai multe ori pentru a face fata afluentei de guri ce trebuie hranite la aceasta cantina.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti