Tendinte in .Ro


Uniformele carabinierilor italieni au fost realizate de catre designerul Valentino

Uniformele carabinierilor italieni au fost realizate de catre designerul Valentino

Valentino Clemente Ludovico Garavani este numele complet al celui care a creat imperiul Valentino. Nascut la 11 mai 1932, celebrul designer italian si-a inceput cariera pe cont propriu in 1959, pe cand avea 27 de ani, deschizandu-si un atelier la Roma, pe Via Condotti. Anterior lucrase pentru Jacques Fath, Balenciaga, Jean Desses si Guy Laroche. Debutul international s-a produs cu ocazia festivalului de moda de la Florenta din 1962, la care creatiile purtand semnatura Valentino au facut senzatie. Si-a atras rapid nume celebre cum ar fi Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, regina Paola a Belgiei si printesa Margareta a Marii Britanii, asigurandu-i recunoasterea la nivel mondial. Restul e istorie.

Contributia sa la lumea modei din intreaga lume i-a fost recompensata cu onoruri peste onoruri, Valentino primind printre altele titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare din partea presedintelui francez Jaques Chirac, Medalia orasului Paris si Ordinul de Merit al Republicii Italiene. Si-a jucat propriul rol in filmul “Diavolul se imbraca la Prada”, de asemenea i-a fost dedicat un documentar de lung-metraj “Valentino: Ultimul imparat”.

Calitatea creatiilor sale, distinctia pe care acestea o aduc celor care le poarta nu putea ramane neutilizata in folosul comunitatii: designerul italian a fost solicitat sa deseneze uniformele pentru carabinieri, una dintre cele patru forte armate ale Italiei, responsabila pentru siguranta publica.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Valentino