Tendinte in .Ro


1 kilogram de carne de vita Kobe costa peste 200 de euro

1 kilogram de carne de vita Kobe costa peste 200 de euro

De ce este această carne atât de scumpă? Carnea de vita Kobe, originară din Japonia, este o delicatesă în toată lumea datorită texturii cărnii şi frăgezimii ei. Grăsimea este dispusă alternativ cu straturi de muşchi, astfel că structura cărnii este nemaiîntâlnită.

Vitele Wagyu, cele care produc carnea de vaca Kobe sunt crescute în părţile montane ale Japoniei din districtul cu același nume aflat în partea sudică a arhipeleagului nipon. În primele secole ale erei noastre aceste vite au fost aduse în insulele nipone pentru munca în culturile de orez. Ulterior rasa de vaci a prosperat iar pentru o calitate cât mai bună a cărnii, crescătorii au inventat tehnici speciale de creştere. Astfel vitele Kobe sunt masate cu sake (un alcool puternic obţinut din orez) şi hrănite cu cantităţi mari de bere pentru a avea poftă de mâncare, însă tehnica specială de creştere rămâne totuşi un secret bine păstrat. La fel ca şi vinurile cu denumire de origine controlată, despre care puteti citi aici, Kobe este denumirea pe care o primeşte carnea produsă numai în regiunea niponă Kobe.

Pentru că americanii au speculat imediat profitabilitatea delicatesei Kobe, au încercat rapid să reproducă această carne de calitate. Vita Angus produce carne care doreşte să imite textura stratificată a cărnii oferita de vita de Kobe, însă calitativ este inferioară vitei Kobe, care rămâne, conform celor mai multe păreri specializate, cea mai bună carne din lume.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Vita Kobe