Tendinte in .Ro


Numele original al Cartii Recordurilor este legat de cel al berii Guiness

Numele original al Cartii Recordurilor este legat de cel al berii Guiness

In acest moment colectia de recorduri se gaseste sub numele Guinness World Records (Recordurile lumii Guiness) dar intre anul primei sale aparitii, 1955, si anul 2000, publicatia a fost cunoscuta sub numele de The Guinness Book of Records (Cartea Recordurilor Guiness). Numele la fel de celebrei marci de bere Guiness in titulatura colectiei nu este insa deloc intamplatoare. Producatorul de bere Guinness Breweries a fost cel care a finantat la inceput aceasta publicatie si a sustinut-o constant din motive de marketing lesne de inteles.

Istoria Cartii Recordurilor a inceput in ziua de 4 mai 1951, in timp ce directorul general al producatorului de bere, Sir Hugh Beaver, se afla la o vanatoare de fazani in stufarisurile de pe malul raului Slaney din Irlanda. O discutie cu partenerii sai de vanatoare privind cea mai rapida pasare care putea fi vanata s-a prelungit din cursul zilei pana seara tarziu la o bere intr-un irish pub, niciunul dintre amici nereusind sa aduca argumente suficient de convingatoare pentru propunerile facute la acest titlu. Curand Sir Beaver a realizat ca in puburile irlandeze au loc destul de des argumentatii pe teme foarte diferite si “ciudate” in acelasi timp, de asemenea faptul ca astfel de informatii nu pot fi gasite in nicio carte din lume asa incat a intrezarit o oportunitate.

Angajatii lui Sir Beaver i-au contactat pe londonezii Norris si Ross McWhirter ce detineau o mica agentie care se ocupa de strangerea de informatii diverse din intreaga lume si le-au cerut celor doi frati sa realizeze o compilatie cu recorduri ciudate, rezultatul fiind The Guinness Book of Records (Cartea Recordurilor Guiness), tiparita in august 1954 in 1.000 exemplare impartite partenerilor producatorului de bere. Anul urmator cartea de 197 de pagini a fost pusa in vanzare in librarii, devenind una dintre cele mai bine vandute carti in preajma Craciunului din 1955. In 1956 cartea a fost lansata si in Statele Unite unde s-au vandut nu mai putin de 70.000 de exemplare.

Succesul vanzarilor a fost o surpriza pentru managementul Guiness care a decis completarea cartii cu cele mai noi recorduri si retiparirea anuala a ei pentru a fi pusa in vanzare in perioada sarbatorilor de iarna. Mai multe muzee ale recordurilor au fost deschise in orase vizitate de catre turisti, precum Londra, New York, Tokyo, Copenhaga sau San Antonio. Mai multe show-uri de televiziune au fost realizate pe toate continentele iar in 2012 compania de film Warner Bros a anuntat turnarea unui film cu acelasi nume, Guinness World Records, tot atatea oportunitati de promovare a celebrei marci de bere.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti