Tendinte in .Ro


Cartile preferate ale lui Einstein cand era copil

Cartile preferate ale lui Einstein cand era copil

Si nu vorbim in continuare de anii de liceu cand mintea unui om incepe sa decanteze informatiile acumulate si in functie de care ia optiuni de dezvoltare personala intr-o directie sau alta. Ci de varsta de 10 ani la care un copil obisnuit nu are altceva de facut decat sa se joace si sa invete cate ceva in clasele primare. Einstein insa nu era un copil obisnuit. La varsta de 10 ani avea o fire atat de introvertita incat prefera sa stea in casa si sa citeasca tot felul de carti de stiinta si de filozofie care i-au deschis o lume fata de care si adultii au o retinere.

Iata cateva dintre titlurile preferate pe care micul Albert Einstein le sorbea incercand sa le inteleaga:

 • “Cosmos”, scrisa de geograful si naturalistul german Alexander von Humboldt;
 • “Critica ratiunii pure”, scrisa de Immanuel Kant;
 • “Elementele”, celebrul tratat de geometrie, in 13 volume, al lui Euclid; sau
 • “Popular Books on Natural Science. For Practical Use in Every Household, for Readers of All Classes”, scrisa de Aaron David Bernstein.
   
  Descrierile fenomenelor precum electricitatea, lumina, magnetismul, fortele naturii si ale fizicii l-au atras pe micul Einstein, determinand orientarea sa puternica spre fizica si filozofie, in detrimentul celorlalte care il plictiseau. Legat de magnetism, copilaria sa mai cuprinde o intamplare cand tatal sau i-a aratat o busola al carei ac ramanea bineinteles orientat pe aceeasi directie indiferent de miscarea busolei, copilul Einstein constientizand existenta unei puteri invizibile pe care s-a decis sa o studieze si sa o inteleaga. Astfel a inceput aventura lui Einstein in lumea stiintei, aventura ce avea sa-l duca catre teoria relativitatii.

  Te invitam sa vezi o multime de citate Albert Einstein, ramase celebre.

   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti