Tendinte in .Ro


Cea mai mare casa pe roti din lume

Cea mai mare casa pe roti din lume

Cea mai mare casa pe roti din lume este de vanzare! Si nu la mana a doua ci chiar de la cel care a realizat aceasta bijuterie pe roti, germanul Manfred Esterbauer. Istoria vehiculului la inceputurile sale e legata de cea a companiei Neoplan, un constructor german de autobuze destinate transportului de pasageri in regim urban, companie care la un moment dat a introdus in gama de autobuze disponibile pentru a fi cumparate de catre regiile de transport din orasele germane si un astfel de autobuz cu burduf capabil sa transporte pana la 144 de persoane. Compania a construit insa doar 12 bucati, fiecare dintre ele necesitand un volum de munca de aproximativ 18.000 de ore. In acelasi timp dezvoltarea urbanistica din Germania a marcat si tendinta de trecere la utilizarea tramvaielor de mari dimensiuni asa incat Neoplan a preferat sa intrerupa productia acestui tip de autobuz.

Unul dintre ele a fost achizitionat de Manfred Esterbauer care l-a dezasamblat bucata cu bucata pentru a-l reconstrui in aceasta forma de casa pe roti, adaptand mai mult de jumatate din caroserie si modificand interiorul pentru a putea servi noului scop. De altfel cumparatorul o poate folosi in mai multe feluri: casa pe roti, salon de petreceri, vehicul de promovare, transportul unor VIP-uri, calatorii in turnee, chiar si cazinou pe roti.

Vehiculul masoara nu mai putin de 18 metri lungime, 4 metri inaltime, 2,5 metri latime si cantareste 28 de tone. Cumparatorul va avea nevoie de multa atentie la intoarcerile pe loc, masinii fiindu-i necesara o raza de 24 de metri pentru a putea intoarce ditamai vehiculul. Parcarile sunt totusi facile datorita sistemelor de masurare a distantei si senzorilor amplasati pe intreaga masina. Iar odata aflat pe drum, consumul de carburant, motorina, este de 46 de litri la suta de kilometri, rezervorul singur avand capacitatea de 400 de litri, ceea ce inseamna o autonomie la drum de aproximativ 850 de kilometri. In fine, mai multe detalii tehnice despre motor, transmisie, le gasiti pe site-ul unde Der Bus cum a fost numit este de vanzare, derbus.de.

Pentru amatorii de case pe roti de vanzare trebuie spus ca acest model este prevazut cu aer conditionat adaptat dimensiunilor interioare ale vehiculului, incalzire prin trei sisteme diferite (generatorul de curent electric, aerul conditionat si chiar refolosirea caldurii generate de generatorul de curent electric cu care e prevazuta masina), rezervoare de apa, 230 de litri in partea din fata a vehiculului, 440 de litri in cea din spate, boiler pentru incalzirea apei si bineinteles sistemele de utilizare a acestei ape: dus, toaleta, bucatarie si bar.

Ati vazut deja ca vehiculul este prevazut cu doua niveluri, jos aflandu-se camera de zi, echipamentele tehnice si cele de depozitare, sus gasindu-se dormitorul, bucataria, doua spatii separate de relaxare, paturi pentru oaspeti si baia, un apartament complet utilat cu amenajari interioare bine alese dupa cum va puteti convinge din imaginile de mai jos. Pentru perioadele de stationare casa pe roti este prevazuta si cu un cort ce se poate desfasura in imediata vecinatate de vehiculului, de asemenea cu videoproiector si ecran de proiectie de 9×5 metri pentru realizarea unui veritabil cinematograf in aer liber. Deci daca doriti, germanul are o casa de vanzare!


Casa pe roti      Casa pe roti      Casa pe roti

Casa pe roti      Casa pe roti      Casa pe roti

Casa pe roti      Casa pe roti      Casa pe roti

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti