Tendinte in .Ro


In Noua Zeelanda exista doar 2 castele

In Noua Zeelanda exista doar 2 castele

Doar doua constructii din Noua Zeelanda sunt considerate de catre autoritati, public si arhitecti drept castele: Castelul Larnach si Castelul Cargill, ambele aflate in vecinatatea orasului Dunedin din sudul Noii Zeelande.

Castelul Larnach a fost construit intre anii 1873 si 1887 de catre William Larnach, un distins intreprinzator si politician local, pentru a-i servi drept resedinta. Are 43 de camere, o sala de mese imensa utilizata si ca loc pentru desfasurarea banchetelor iar castelul era deservit in vremurile lui bune de 46 de servitori. Castelul a fost vandut de catre familia Larnach in 1967 iar spre sfarsitul secolului trecut a servit drept loc pentru filmarile a doua productii cinematografice. De asemenea o piesa de teatru intitulata “Larnach – Castelul minciunilor” a fost pusa in scena chiar in sala pentru banchete in fata a 100 de invitati. Castelul si gradinile sale sunt deschise acum vizitatorilor iar in ultimii ani au fost raportate cel putin 30 de experiente paranormale de domeniul fantomelor.

Celalalt castel din Noua Zeelanda, castelul Cargill, a fost construit pentru Edward Cargill, fiind finalizat in 1877 deci inainte de castelul Larnach. A fost insa distrus de un incendiu in anul 1892 iar proprietarul a incercat sa il refaca, neavand insa bani pentru inlocuirea tuturor elementelor din lemn ale constructiei, camere, scari si mobilier. Dupa moartea lui Cargill in 1903 castelul a trecut prin mainile mai multor proprietari, servind inclusiv ca restaurant si cabaret incepand din 1930. Nici unul dintre planurile de a-i reface gloria de altadata nu a fost materializat, drept pentru care castelul Cargill zace acum in ruina.

Iata mai jos fotografii de la singurele castele din Noua Zeelanda (click pe imagini pentru marirea lor):


Castelul Larnach            Castelul Cargill

 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Noua Zeelanda