Tendinte in .Ro


Castelul Konopiste contine cele mai multe trofee de vanatoare din lume

Castelul Konopiste contine cele mai multe trofee de vanatoare din lume

Situat la 45 de kilometri de Praga, castelul Konopiste e cunoscut mai ales ca fiind ultima resedinta a arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei inainte ca acesta sa fie asasinat la Saraevo, fapt ce a aprins scanteia primului razboi mondial. De altfel glontele fatal este expus in cadrul muzeului din castel.

Castelul a fost construit de episcopul de Praga in anul 1280, avand rol de fortificatie si aparare. De-a lungul secolelor a trecut rand pe rand in posesia familiilor Benešévic, Šternberks si Hodějov, aceasta din urma aducand in secolul al 16-lea modificari in stilul renascentist castelului construit initial in stilul gotic. Doua secole mai tarziu noii proprietari i-au dat o față barocă ce nu a rezistat insa prea mult pentru ca palatul a fost distrus. Reparat partial, Konopiště a fost cumparat de Franz Ferdinand care l-a transformat intr-o resedinta luxoasa, demna de viitorul imparat.

Cum Franz Ferdinand era un vanator impatimit, si-a decorat o buna parte din castel cu trofee de vanatoare stranse in timp, acum facand parte dintr-o expozitie permanenta, cea mai mare de acest fel din lume. In special colectia de coarne de cerb iese in evidenta prin numarul foarte mare de exponate, un exemplu putandu-l vedea in imaginea de mai jos.
 
Colectie trofee de vanatoare Konopiště
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Castelul Konopiste