Tendinte in .Ro


Ce este PayPal?

Ce este PayPal?

PayPal este un serviciu online de transfer de bani si plati, ce se constituie intr-o alternativa electronica la mijloacele clasice de utilizare a banilor de hartie si ordinelor de plata. Serviciul a fost lansat in 1999 de catre compania Confinity Inc. ca modalitate de transfer de bani intre posesorii de echipamente Palm. Astfel, un posesor de echipament Palm, odata ce isi incarca contul de utilizator PayPal cu o suma de bani prin transfer din contul bancar personal in contul său de utilizator PayPal, putea transfera bani catre un alt posesor de Palm prin simpla accesare a aplicatiei software de plata PayPal instalata in echipament sau putea plati produse achizitionate in magazine prevazute cu echipamente Palm.

Iata un exemplu cum functioneaza PayPal, un transfer de bani intre utilizatori: doi adolescenti iau pranzul impreuna. Unul dintre ei (Amicul nr 1) nu are insa bani cash la el. Prietenul său (Amicul nr 2) plateste pranzul amandorura iar Amicul nr 1, accesand aplicatia PayPal de pe Palm-ul său, transfera partea sa de bani in contul de utilizator al Amicului nr 2, la randul sau posesor de Palm. Transferul de bani se facea instant, suma de bani fiind retrasa dintr-un cont Paypal, alimentand imediat celalalt cont Paypal.

In anul imediat urmator Confinity a fuzionat cu firma X.com care oferea servicii financiare prin Internet, facand posibila extinderea serviciului PayPal dincolo de multimea limitata a utilizatorilor de echipamente Palm. Data fiind usurinta realizarii transferurilor de bani, PayPal a devenit rapid un instrument de plata acceptat atat de magazinele online cat si de utilizatorii de Internet. Plata prin PayPal substituie plata cu cardul, eliminandu-se riscul pierderii/furtului datelor bancare personale intrucat transferurile de bani se fac intre conturi de utilizator PayPal, fie ele apartinand unor persoane fizice sau magazine online. Aceste conturi de utilizator au in spate conturi bancare reale, transferul de bani este insa unul virtual, de unde si denumirea de “wireless cash” data serviciului PayPal.

Contul de PayPal poate fi alimentat oricand cu bani prin transfer din contul bancar real, de asemenea banii din contul de utilizator PayPal pot fi transferati in contul bancar real al utilizatorului, in schimbul unui comision. In 2012 PayPal avea deja mai mult de 232 de milioane de conturi de utilizatori provenind din peste 190 de tari, inclusiv Romania, ale caror plati online sau transferuri de bani au adus companiei venituri in valoare de 5,6 miliarde de dolari, in vreme ce valoarea totala a tranzactiilor a fost de peste 145 de miliarde de dolari.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti