Tendinte in .Ro


Cea mai alba plaja din lume

Cea mai alba plaja din lume

Daca v-ati saturat de plajele din Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia ori Spania, daca v-ati plictisit de maroniul sau bejul mai deschis sau mai inchis al acestor plaje, iata o propunere si o provocare: plaja White Hyams Beach din Australia. Motivul? Schimbati un pic peisajul si atmosfera. Peisajul pentru ca aceasta plaja este alba, altmosfera fiindca ati putea face plaja alaturi de un cangur, de exemplu.

Plaje cu nisip alb mai sunt in lume, putine, dar sunt, in provincia Goa din India, de asemenea pe insulele Andaman si Nicobar din apropierea Myanmar-ului si Thailandei. Aceste plaje sunt insa doar “albicioase”. Pe cand plaja din Australia pe care v-o propunem, White Hyams Beach, este de un alb imaculat. Pentru ca firele de nisip sunt din cuarț ce are o puritate de 99%. Acelasi cuarț care se foloseste de exemplu ca piatra in bijuterii sau in fabricarea ceasurilor. Atata doar ca textura sa este una fina, specifica plajelor, si nu precum cristalele de cuarț cu care suntem obisnuiti. Mai mult, datorita compozitiei sale, aceasta plaja de nisip pastreaza o temperatura racoroasa, indiferent de cea a aerului din jur. Plajei i se adauga o apa albastra si limpede fiind astfel o destinatie turistica de luat in seama, chiar si pentru unii canguri salbatici care ajung sa se plimbe pe aceasta plaja venind din rezervatia din apropiere.

White Hyams Beach are o lungime de peste 2 kilometri si se gaseste ca si satul ce poarta aceeasi denumire, Hyams Beach, de-a lungul golfului Jervis, aflat in partea de sud-est a Australiei, la aproximativ 180 de kilometri de Sydney, in statul New South Wales. Doua parcuri nationale se invecineaza cu aceasta plaja, Jervis Bay National Park si Booderee National Park & Botanic Gardens ceea ce confera locului un statut turistic de exceptie.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti