Tendinte in .Ro


Cea mai inalta femeie din lume masoara peste 2,3 metri

Cea mai inalta femeie din lume masoara peste 2,3 metri

S-o intalnesti pe Yao Defen trebuie ca e o provocare pentru orice barbat din lume. Cu toate ca.. vorba ceea: “Femeia nu e inferioara barbatului, superioara nici atat, iar despre egalitate nici nu poate fi vorba”. Vorba i se potriveste de minune chinezoaicei de 40 de ani (este nascuta pe 15 iulie 1972) care masoara, atentie.. 2,33 metri inaltime, fiind astfel cea mai inalta femeie din lume.

Cu toate ca inaltimea ei este cu adevarat remarcabila, cauza o constituie o tumora la glanda hipofiza si care a facut-o sa creasca masiv in inaltime inca de cand era mica: la varsta de 11 ani Yao Defen avea deja 1,82 metri inaltime, la 15 ani avea deja 2,05 metri inaltime. Problema era rezolvabila inca de la acea varsta dar familia ei nu avea banii necesari pentru operatie, costul acesteia fiind de aproximativ 650 de dolari. Interventia chirurgicala a avut totusi loc dar mult mai tarziu, extirparea tumorii determinand oprirea cresterii in inaltime.

Si-a dorit sa practice un sport de performanta, baschetul, pentru a castiga bani si a se intretine, conditia ei fizica a tras-o insa inapoi, in ciuda staturii sale oasele fiindu-i fragile si punandu-i in pericol cariera in cazul unei eventuale accidentari. Yao sufera si de alte complicatii provenind de la inaltimea sa, anume osteoporoza, hipertensiune si deficiente de nutritie. In plus, in cazul in care nu va putea face viitoarele operatii care sa-i trateze afectiunile, chinezoaica ar putea suferi de moarte prematura. Pana atunci insa Yao Defen face turnee prin tara impreuna cu tatal sau pentru a castiga banii necesari vindecarii sale.

Cea mai inalta femeie din lume
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti