Tendinte in .Ro


Blackwell’s Bookshop este cea mai mare librarie din lume

Blackwell’s Bookshop este cea mai mare librarie din lume

Deschisa in 1879, libraria domnului Blackwell avea sa devina de-a lungul timpului una dintre referintele culturii britanice si mondiale. Fondatorul sau, Benjamin Henry Blackwell, era fiul primului bibliotecar al orasului Oxford si, obisnuit sa traiasca intre carti, s-a angajat inca de la varsta de 13 ani ca vanzator la o librarie locala. La 30 de ani a hotarat sa-si deschida propriul magazin de carti pe care l-a si denumit dupa propriul sau nume, la adresa 50 Broad Street in acelasi oras Oxford.

Daca la inceput Blackwell’s Bookshop avea doar 3,6 metri patrati, perseverenta ce l-a dus pe Henry la succes a facut ca magazinul sa se extinda catre etajele superioare ale cladirii in care se afla, depozitele de la subsol si spatiile celor 3 magazine alaturate, ajungand ca in 1939 sa ocupe intreaga cladire, adica toate numerele de la 48 la 51 pe Broad Street (numarul 51 in 1887, numarul 49 in 1919 si numarul 48 in 1939). Ceva mai tarziu, in 1966, libraria a mai deschis un spatiu de vanzare, la subsolul colegiului Trinity din oras, spatiu care singur masoara 930 metri patrati, 5 kilometri de rafuri si 160.000 de titluri intr-o singura sala open-space.

Magazinul masoara acum mai bine de 3.000 de metri patrati, vanzand carte din toate domeniile posibile. Mansarda este dedicata cartilor la mana a doua, in timp ce la etajul al doilea se gaseste un raion de carti rare. Libraria este astazi nu doar un loc de referinta pentru mediul academic ori pentru cumparatorii din zona ci si un obiectiv turistic, cladirea pastrandu-si atmosfera secolelor trecute. Autorii de seama ai Marii Britanii isi lanseaza cartile la Blackwell’s Bookshop iar libraria este activa in programe sociale si educative dedicate comunitatii. Iata si cateva imagini din cea mai mare librarie din lume:


Blackwell's Bookshop      Blackwell's Bookshop      Blackwell's Bookshop

Blackwell's Bookshop      Blackwell's Bookshop      Blackwell's Bookshop


 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti