Tendinte in .Ro


Cea mai mare motocicleta din lume masoara 5 metri inaltime si 10 metri lungime

Cea mai mare motocicleta din lume masoara 5 metri inaltime si 10 metri lungime

Performanta apartine italianului Fabio Reggiani care, impreuna cu trei prieteni, toti impatimiti ai motoarelor, a reusit sa construiasca in doar 5 luni de zile, timp in care au muncit cate 15 ore pe zi, cea mai mare motocicleta din lume. Si nu va ganditi ca e o motocicleta nefunctionala. A fost omologata de reprezentantii Cartii Recordurilor, prezenti la Motor Bike Expo 2012 in Verona, doar dupa ce a parcurs minimul impus, de 100 de metri.
 
Motocicleta de 5 metri inaltime si 10 metri lungime cantareste 4 tone si este echipata cu un motor GM 5700 de la General Motors, motor specific camioanelor americane, si transmisie automata de la Buick. Rotile singure au un diametru de 2,2 metri si un metru latime, cantarind 1,2 tone.

Ideea i-a venit lui Reggiani in timpul unei excursii in Noua Zeelanda, in cursul careia a vazut pe marginea unui drum o motocicleta imensa, o replica doar. S-a interesat care ar fi recordul mondial si a aflat ca in 2007 cei de la Cartea Recordurilor au omologat o motocicleta americana, un chopper. Asa au ajuns la o replica a acestuia, doar ca de 6 ori mai mare(!). Acum motocicleta lui Reggiani este functionala, ramane de vazut daca se va putea plimba cu ea, nici macar podurile de pe autostrazi nu au 5 metri inaltime.
 
Iata in continuare si o motocicleta realizata din aur.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Motocicleta