Tendinte in .Ro


Pisica cu cea mai lunga blana din lume

Pisica cu cea mai lunga blana din lume

La baza superlativului din titlu nu sta o nascocire, blana pisicii a fost certificata chiar de catre reprezentantii Cartii Recordurilor care i-au masurat-o de-a fir a par. Bine, nu va inchipuiti ca i-au luat fiecare fir de par din blana ei ci au masurat-o doar prin locurile esentiale unde era vadit ca blana este mai lunga decat in alte parti. Pe pisica o cheama Colonelul Miau si locuieste in orasul american Los Angeles (statul California, vezi harta SUA), alaturi de stapanii sai Anne Marie Avey si Eric Rosario, dupa ce a fost adoptata de catre acestia cu ocazia unui eveniment public desfasurat in Seattle (statul Washington) si in cadrul caruia mai multe pisici de vanzare si-au gasit noi stapani. Era insa mica pe atunci iar adultii nu aveau habar la ce se inhama odata cu aducerea Colonelului Miau in casa lor.

Firele de par din blana pisicii lor masoara pe alocuri nu mai putin de 22,9 centimetri lungime (pentru comparatie, cu putin mai mult decat o rigla din aceea folosita de scolari), motiv pentru care intreaga lor casa este plina de fire lungi de par si nu numai atat, Colonelul trebuie periat de trei ori pe saptamana, operatiune pentru a carui buna desfasurare sunt necesari doi adulti. Pentru certificarea performantei de catre Cartea Recordurilor trei veterinari diferiti au masurat fire de par ale acestei pisici inainte de a se pune de acord care este lungimea maxima a firelor din blana ei.

Colonelul Miau este o pisica persana de Himalaya, specie cunoscuta ca fiind una dintre cele cu cel mai lung par din lumea pisicilor. Persanele de Himalaya au aparut prima data in anii 1950 ca urmare a incrucisarii pisicilor persane cu pisicile siameze in dorinta de a realiza o pisica cu alura celei siameze dar colorata precum cea persana. Incrucisarea celor doua rase nu s-a facut cu acordul asociatiilor care guverneaza cele doua specii (persana si siameza) asigurand proprietarii de puritatea raselor lor, reprezentantii acestora primind cu insatisfactie realizarea incrucisarii si crearea acestei noi specii pe care au trebuit in cele din urma sa o recunoasca oficial.


 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti