Tendinte in .Ro


Cea mare tare bere din lume are 65% alcool

Cea mare tare bere din lume are 65% alcool

Este mai apropiata de vodca si whiskey si totusi este incadrata la.. bere. In fapt este chiar mai puternica decat vodca si whiskey-ul. Este cea mai tare bere din lume la cei 65% continut de alcool din fiecare sticla de “Armageddon”, o bere produsa in Scotia de catre Brewmeister Brewery, o afacere a unor tineri prieteni antreprenori.

Firma a pornit de la dorinta a trei adolescenti de a fabrica bere pentru ei insisi la o varsta la care nu aveau voie, din punct de vedere legal, sa-si cumpere. Planurile si le-au pus in practica in timpul universitatii cand si-au achizitionat prima instalatie de fabricat bere si au obtinut autorizatia pentru functionarea ei. Au preparat bere pentru ei, prieteni si pentru petreceri private organizate de oameni din cercul lor de cunostinte apoi, in vara lui 2011, au decis sa mearga un pas mai departe si sa infiinteze Brewmeister Brewery pentru a comercializa berea produsa.

Despre Armageddon, Lewis Shand, cofondator al Brewmeister Brewery, spune ca “este mai aproape de un lichior decat de o bere obisnuita dar este clasificata ca bere si suntem foarte multumiti de ea. In fiecare sticla se gaseste o incarcatura exploziva ce-l poate trimite pe bautor direct in Drunksville (“Orasul oamenilor beti”). De aceea ii sfatuim pe consumatori ca aceasta bere ar trebui sorbita sau servita in doze mici”. In plus, adauga el, Armageddon e facuta din ingrediente 100% naturale: malt, grau, ovaz si apa de izvor, fara niciun fel de chimicale.

Berea este mai vascoasa decat alte tipuri de bere din cauza metodei speciale de fermentare prin inghet pe care compania o foloseste pentru a produce aceasta bere cu continut mare de alcool. Berea este inghetata in timpul procesului de fabricatie, de fapt apa ingheata, alcoolul pastrandu-se in stare lichida, apoi berarii elimina excesul de apa creand o bere cu 65% alcool. Cantitatile de bere astfel produsa fiind mai mici decat in cazul tipurilor “normale” de bere, Armageddon este mai scumpa, o sticla putandu-se cumpara cu 50 de dolari sticla.

Pentru comparatie, iata continuturile de alcool ale altor bauturi: berea blonda ~ 4-5%, berea neagra ~ 7%, vinul ~ 10-14%, whiskey ~ 40%. Armageddon – 65% alcool.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti