Tendinte in .Ro


Cum a inceput povestea ceasurilor elvetiene

Cum a inceput povestea ceasurilor elvetiene

Reforma protestantă susţinută de Jean Calvin a avut efecte şi asupra meşterilor bijutieri din Elveţia. Pentru că reforma îndemna la sobrietate, la eficienţa muncii şi deci şi a timpului, locuitorii oraşului Geneva nu au mai fost atât de interesaţi de bijuterii, pe care religia protestantă le blama, ci de ceasuri. Astfel, în prima jumătate a secolului al 16-lea au început să apară primii ceasornicari elveţieni iar 50 de ani mai târziu, în 1601, apare prima asociaţie meşteşugărească de acest fel din Elveţia şi din lume, ghilda ceasornicarilor din Geneva. La început de secol 19, exportul de ceasuri din Geneva depăşea deja 60.000 de bucăţi pe an.

De-a lungul anilor, progresele tehnice au influenţat ceasornicarii elveţieni, care au creat adevărate branduri de ceasuri de foarte bună calitate: Tissot, Philippe Patek, Rolex, Omega, Breitling sau Zenith.

Mecanice, cu display analogic sau digital, cu metale sau pietre preţioase, cu lemn sau piele fină, modele elegante sau sport, industria ceasurilor elveţiene înregistrează anual exporturi de peste 15 miliarde de franci elveţieni.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Ceasuri elvetiene