Tendinte in .Ro


Cei mai bogati romani

Cei mai bogati romani

Se spune ca sanatatea este cea mai de pret avutie, pentru unii insa ea se masoara in cu totul altceva. Conform Dictionarului explicativ al limbii romane (DEX) un om bogat este un om care dispune de multe si mari mijloace materiale, care are multi bani, care are avere mare, care a adunat bogatii. Dictionarul de sinonime ne aduce in dreptul cuvantului bogat urmatorii termeni: avut, instarit, chiabur, banos, capatuit, chivernisit, imbogatit, inavutit, instarit, pricopsit si ajuns. Avand toate acestea in minte sa-i vedem mai jos pe cei mai bogati romani:

1. Frank Timis – 1,75 miliarde euro, avere dobandita in urma afacerilor cu petrol, extractie miniera, zona farmaceutica si cercetare.

2. Ioan Niculae – ~1,7 miliarde euro din agricultura, comert, turism si imobiliare.

3. Ion Tiriac – 900 milioane euro, banii sai provenind din banking, distributie auto, imobiliare si asigurari. Companiile in care a investit nu mai au nevoie de prezentare, nu-i asa? Tiriac Auto, UniCredit Tiriac Bank, Allianz-Tiriac.

4. Dinu Patriciu – 850 milioane euro, banii sai fiind investiti in afaceri imobiliare, bancare si media dupa ce in trecut capul de afis l-au tinut afacerile cu petrol si retail-ul.

5. Dan Adamescu – 800 milioane euro, mare parte din ei fiind investiti in imobiliare, retail, asigurari, turism si media, varfurile sale de lance fiind Astra Asigurari si Unirea Shopping Center.

6. Zoltan Teszari – 750 milioane euro, omul de afaceri fiind implicat in telecomunicatii si televiziune prin compania RCS&RDS.

7. Veronica Dragan – 650 milioane euro, mare parte din avere fiind investita in afaceri cu distributie de energie, media, tipografie si imobiliare, cele mai cunoscute companii fiind Butan Gas, FED Print si Veroniki Life.

8. Gabriel Comanescu – 550 milioane euro, extractia de gaze si petrol, forajul marin si turismul fiind sursele sale de venituri prin companiile Grup Servicii Petroliere, Upetrom – 1 Mai, Upetrom Group Management si Vega Tourism.

9. Gruia Stoica – 400 milioane euro provenind din transporturi feroviare (Grupul Feroviar Roman) si turism (hotelurile Ciucaș din Poiana Brasov si Semenic din Resita).

10. Dorinel Umbrarescu – 370 milioane euro, afacerile sale aflandu-se in zona transporturilor si infrastructurii rutiere prin firmele Spedition UMB si Technostrade.

Clasamentul este valabil pentru sfarsitul anului 2012. Vom actualiza lista si valorile pe masura ce informatii privind cei mai bogati romani vor fi facute publice.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti