Tendinte in .Ro


Cel mai costisitor incendiu cauzat de un aparat electrocasnic: 440 milioane dolari

Cel mai costisitor incendiu cauzat de un aparat electrocasnic: 440 milioane dolari

Contraperformanta apartine unui banal.. aspirator, care se gasea insa pe unul dintre submarinele nucleare ale Statelor Unite, USS Miami. Incendiul produs de un scurtcircuit a distrus o buna bucata din nasul submarinului incluzand camera torpilelor si camerele ofiterilor si soldatilor, daunele provocate de incendiul din 23 mai 2012 fiind estimate la 440 de milioane de dolari. Din cauza conditiilor dificile de acces la incendiu focul a putut fi stins abia dupa 10 ore de lupta si cu rani usoare in randul pompierilor si membrilor echipajului.

Din fericire la bordul submarinului nu se afla niciun pic de munitie in momentul declansarii incendiului, de asemenea reactorul nuclear era oprit, toate acestea pentru ca submarinul era la baza navala pentru intretinere iar toate sistemele potential periculoase erau dezactivate ori scoase din submarin.

Valoarea pagubelor reprezinta aproximativ jumatate din costul construirii lui in 1990 dar submarinul va fi probabil reparat, unul nou si modern costand aproximativ 2 miliarde de dolari. USS Miami era dotat in zilele lui bune cu proiectile de aparare Harpoon si cu torpile de atac Tomahawk si putea atinge o viteza maxima de 32 de noduri, respectiv 59 de kilometri pe ora.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti