Tendinte in .Ro


Cel mai inalt turn LEGO din lume

Cel mai inalt turn LEGO din lume

Compania daneza LEGO a implinit in 2012 80 de ani de existenta. Perioada in care a fermecat imaginatia copiilor si adultilor din lumea intreaga, odata pusi in fata unei gramajoare de piese fabricate de aceasta companie. De la piese simple la figurine si vehicule, unele dotate cu motoare alimentate de baterii, produsele LEGO vizeaza pe toata luma. Drept pentru care ultimii ani au dus la o explozie a gamelor de produse LEGO, personalizate dupa categorii de varsta (de exemplu DUPLO pentru copiii mici-mici de 2-4 ani, Technic pentru adulti) sau scene si personaje (Cars, Star Wars, City, Toy Story etc).

Aniversarea de 80 de ani a fost celebrata la Seul, in Coreea de Sud, unde 4.000 de copii au asamblat timp de 5 zile 50.000 de piese LEGO ce au format, impreuna, cel mai inalt turn LEGO din lume: 31,9 metri inaltime. Ultima piesa a fost asezata in varful turnului de insusi printul mostenitor din Danemarca, ajutat de o macara ce l-a dus pana la inaltimea potrivita. Turnul amplasat in fata stadionului olimpic din Seul a devenit imediat o adevarata atractie turistica, in primele zile perindandu-se prin fata lui circa 30.000 de turisti dornici sa vada inedita constructie.

Turnul e bine fixat, pe de o parte in mijlocul sau se afla o tija metalica rigida in jurul careia au fost asamblate piesele LEGO, pe de alta parte mai multe seturi de cabluri il mentin in pozitie verticala. Iata mai jos o imagine de ansamblu a turnului de la Seul. Plus, daca va ganditi sa cumparati un set LEGO pentru dumneavoastra ori copiii dumneavoastra sau doar sa va faceti o idee despre produsele LEGO, va invitam sa dati click pe imaginea de mai jos pentru a vedea o gama generoasa de produse:

LEGO
 
Actualizare: Intre timp recordul a fost doborat, la data de 21 august 2013, de catre o echipa (numeroasa) de elevi din orasul american Wilmington (statul Delaware, estul Statelor Unite, vezi harta SUA). Noul cel mai inalt turn LEGO din lume a masurat nu mai putin de 34,43 metri, ultimele piese fiind pozitionate in varful turnului in prezenta reprezentantilor de la Cartea Recodurilor care au confirmat aceasta performanta (vezi imaginea de mai jos).

LEGO
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti