Tendinte in .Ro


Cel mai izolat bar din lume

Cel mai izolat bar din lume

Nu am fi aflat probabil despre el daca nu ar fi fost inclus in lista celor mai bune 10 locuri din lume in care poti sa bei o bere, lista alcatuita de specialisti in turism si care s-au incumetat sa ajunga pana la Old Forge, cum este numit acest bar. Old Forge se gaseste in satul Inverie, singura asezare umana din tinutul Lochaber, aflat la randul sau in regiunea istorica Highlands, pe coasta de nord-vest a Scotiei. Suna deja ca si cum ar fi amplasat la capatul pamantului, nu-i asa?

Singura legatura de transport intre satul Inverie si restul lumii este feribotul care face legatura intre acest sat si portul Mallaig, situat la mai bine de 11 kilometri departare ocolind coastele Scotiei pe mare. Nu exista niciun drum de acces care sa ajunga la Inverie, alternativa pe uscat fiind mersul pe jos, o drumetie peste multe dealuri impadurite pentru a ajunge in acest loc izolat de lume in care traiesc doar 120 de oameni si inconjurat de natura neatinsa de om, in principal din cauza lipsei cailor de acces, cele mai apropiate drumuri gasindu-se la aproximativ 30 de kilometri departare.

In ciuda greutatii in a ajunge la acest bar, Old Forge este bine cotat datorita muzicii, atmosferei, mancarii bazate pe scoicile culese din Loch Nevis, limba de apa care vine din mare si intra adanc in teritoriul scotian si pe malul careia se gaseste Inverie, si bineinteles datorita berii produsa chiar acolo in Inverie. Ar mai fi doua motive, in barul francezului Jean-Pierre Robinet, care a cumparat localul cu doi ani in urma, nu exista semnal de telefonie mobila iar in fiecare zi dupa ora 18:00 semnalul Wi-Fi este oprit, pentru ca lumea prezenta acolo sa socializeze cu adevarat. Motive suficiente pentru ca barul sa fie destul de frecventat nu doar de cei cativa localnici ci si de turisti dornici sa experimenteze o aventura intr-un loc izolat de lume. Revenind la muzica din bar, acolo se poate auzi doar muzica celtica, ceea ce contribuie substantial la o atmosfera deosebita.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti