Tendinte in .Ro


Cel mai lung meci de tenis din istorie

Cel mai lung meci de tenis din istorie

22 iunie 2010 este ziua când a debutat partida de tenis din cadrul turneului masculin de la Wimbledon, terminatã cu 2 zile mai târziu, joi, pe 24 iunie. John Isner (SUA) si Nicolas Mahut (Franta) au fost protagonistii acestei partide, care a bãtut nu mai putin de 4 recorduri mondiale: cel mai lung meci din istoria acestui sport (11 ore si 5 minute), cel mai lung set (de departe, setul decisiv al meciului, care a durat 8 ore si 11 minute, a fost mai lung chiar decât cel mai lung meci de tenis de pânã atunci), cel mai mare numãr de game-uri (183) si cel mai mare numãr de asi dintr-un meci de tenis (215).

Meciul, început marti, a fost întrerupt de 2 ori din cauza întunericului, în lipsa unei nocturne pe stadionul unde se juca.

Într-un final, americanul Isner l-a învins pe francez cu 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68, însã spectacolul oferit de întinderea meciului a fost de departe mai important decât scorul, cei doi jucãtori ajungând direct în Cartea Recordurilor pentru performanta lor, chiar dacã niciunul dintre ei nu si-a adjudecat în acel an trofeul turneului de la Wimbledon.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti