Tendinte in .Ro


Cel mai lung par din lume

Cel mai lung par din lume

Desi in 2010, pe cand avea 79 de ani, vietnamezul Tran Van Hay a parasit din pacate aceasta lume, recordul sau va ramane neatins pentru mult timp de acum incolo, performanta sa nefiind una la indemana oricui. Destul de ciudata, e adevarat, dar performanta, si trebuie sa mai punem la socoteala si faptul ca la inceput nici nu a intentionat sa ajunga la aceasta realizare demna de Cartea Recordurilor: cel mai lung par din lume.
 
Daca in copilarie nu avea nicio problema cu scurtarea tunsorii sale, la varsta de 25 de ani a avut loc un eveniment care i-a schimbat viata, eveniment petrecut la.. frizerie: i s-a facut atat de rau incat a trebuit transportat la spital. Datorita reactiei adverse nici familia sa nu a mai insistat sa repete experienta, nici el nu si-a mai dorit acest lucru, dezvoltand in timp chiar o superstitie legata de frizeri. Rezultatul: si-a promis sa nu-si mai taie parul niciodata.

Cu timpul parul sau a crescut tot mai mult, ajungand sa cantareasca cateva kilograme bune si sa masoare nu mai putin de 6,8 metri lungime. Cat un crocodil! In cei peste 50 de ani Hay si-a spalat parul doar de cateva ori, ultima data petrecandu-se in.. 1999. Actualmente recordul pentru cel mai lung par din lume al unui om in viata apartine chinezoaicei Xie Qiuping care nu si-a mai taiat parul din 1973 si care a ajuns sa masoare in prezent 5,62 metri. Ramane de vazut, peste cativa zeci de ani, daca Qiuping va reusi sa doboare recordul lui Hay, pentru aceasta avand nevoie, in principal, de sanatate.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti