Tendinte in .Ro


Cel mai mare steag national din lume

Cel mai mare steag national din lume

E adevarat ca pasionatii de recorduri pot oricand sa coasa alaturi mai multe fasii de panza pentru a realiza steaguri mai mari si mai mari decat ale predecesorilor lor dar cand vine vorba de steaguri care sa si fluture permanent in bataia vantului lucrurile incep sa se complice. In primul rand pentru ca un insemn national trebuie sa aiba si o utilitate iar recordurile nu sunt tocmai compatibile cu acest concept al utilitatii, apoi trebuie sa aiba si reprezentativitate si un loc in care sa fie expus. Dimensiunile nu mai sunt asadar la fel de importante dar uneori ajung la valori semnificative.

Este si cazul celui mai mare steag arborat vreodata, pe care il puteti gasi in portul orasului grecesc Salonic (Thessaloniki). Steagul national al Greciei este gigantic, masurand 27,52 metri lungime si 17,46 metri latime, adica 480 de metri patrati, dimensiunile sale fiind comparabile cu cele ale cladirilor din vecinatatea sa dupa cum puteti vedea in imaginea alaturata. In plus, masoara circa 130 de kilograme(!). A fost realizat in 1998 de cativa tineri greci si donat municipalitatii orasului Didimoticho, un oras aflat la granita Greciei cu Turcia. De curand steagul a fost mutat la Salonic cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la eliberarea orasului de sub dominatia otomana si alipirea sa teritoriului grecesc, orasul fiind pana in 1912 teritoriu turcesc.

Pana in 1998 cel mai mare steag national arborat din lume era cel al Braziliei, a carui suprafata era de aproximativ 300 metri patrati.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti