Tendinte in .Ro


Cel mai mic miel din lume

Cel mai mic miel din lume

Stiti ca mielul este puiul oii, in primele luni de la nastere, dupa aceasta perioada luand numele de oaie sau de berbec. Un anume exemplar va trai insa probabil toata viata cu eticheta de miel pentru ca dimensiunile sale il vor incadra pentru totdeauna in aceasta categorie. Inca de la nastere a surprins pe toata lumea, proprietari, veterinari si curiosi, pentru ca este cel mai mic miel din lume. Este Bobby, cel mai mic dintre cei trei miei fatati de una dintre oile de la ferma Fishers Farm Park din satul Wisborough Green (comitatul West Sussex, Anglia).

La nastere Bobby cantarea doar 0,99 kilograme, era lung de doar 25 de centimetri si inalt cat o halba de bere, un pitic pe langa fratii sai care la nastere cantaresc aproximativ 5 kilograme. Imediat dupa nastere mama lui l-a lins si curatat chiar in detrimentul celorlalti doi miei fatati pe care i-a impins cu botul pentru a-i face loc micutului. Pericolul de a fi strivit de fratii sai mai mari si faptul ca nu sugea laptele l-a determinat pe managerul fermei sa il ia pe Bobby acasa si sa aiba personal grija de el.

A urmat o perioada de ingrijire non-stop pentru a-l face cat de cat puternic incat sa se tina pe picioarele lui fragile. Hranit la fiecare doua ore zi si noapte, ajutat cu antibiotice pentru a nu se imbolnavi, Bobby a inceput sa se intremeze. Merge incet dar constant precum o testoasa, a inceput sa scoata si behaituri si sunt sperante ca in cateva luni de zile sa se poata intoarce in mijlocul fermei si sa fie admirat de vizitatori. Fishers Farm Park fiind o ferma de animale care pot fi vazute de catre copiii sositi in excursie cu parintii sau cu educatorii, un soi de gradina zoologica domestica avand rol educativ. Ceea ce il va scuti pe Bobby de la a deveni friptura de miel, ciorba de miel sau stufat de miel.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti