Tendinte in .Ro


Pakistaneza Arfa Karim Randhawa a primit la 9 ani certificarea profesionala de la Microsoft

Pakistaneza Arfa Karim Randhawa a primit la 9 ani certificarea profesionala de la Microsoft

Dupa numeroase premii si diplome primite in Pakistan, tanara a fost invitata de Microsoft la o conferinta IT in Barcelona, acolo unde Bill Gates i-a remarcat abilitatile de programare. In varsta de numai 9 ani in 2004, tanara l-a impresionat pe acesta dupa rezultatele testului profesional efectuat pentru obtinerea de certificari Microsoft si a devenit cea mai tanara persoana care a primit aceasta distinctie. Testul pe care l-a luat este unul cu un nivel ridicat de dificultate, cu intrebari specifice domeniului IT&C.
 
Gates a invitat-o pe micuta pakistaneza sa viziteze sediul companiei din Statele Unite. Ea a remarcat cat de putine femei lucreaza pentru Microsoft si a intrebat chiar de ce copiii nu pot lucra acolo.

Tatal a demisionat de la slujba din Pakistan pentru a-si urma fiica in SUA, devenind managerul acesteia. Dupa moartea ei in ianuarie 2012, la varsta de 16 ani, in urma unor probleme cardiace dublate de un soc epileptic, un parc tehnologic din Pakistan ii poarta numele. Insusi Bill Gates a fost foarte implicat in perioada in care tanara a fost bolnava, oferind suport moral familiei si asigurand plata tuturor tratamentelor costisitoare pentru a salva viata tinerei.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Certificari Microsoft