Tendinte in .Ro


Sfarsitul Cleopatrei fusese prevestit de semne naturale

Sfarsitul Cleopatrei fusese prevestit de semne naturale

In pofida eforturilor sale de a-si pastra puterea, tronul si regatul seducandu-i pe adversarii sai politici si militari, soarta Cleopatrei a fost una tragica, fiind mereu pusa sa aleaga si sa-si sacrifice persoanele apropiate si chiar si familia. Cleopatra provenea din vita nobila, facand parte din dinastia macedoneana care a guvernat Egiptul dupa moartea lui Alexandru cel Mare in 323 i.Hr. Nascuta in anul 69 i.Hr., Cleopatra a fost incoronata regina Egiptului la varsta de doar 18 ani. Vorbea sapte limbi, fiind singura din familia sa care a invatat egipteana in semn de respect fata de supusii si regatul pe care-l conducea.

A dorit sa readuca Egiptul la stralucirea avuta cu generatii inainte, si-a sprijinit poporul si si-a asigurat influenta asupra acestuia, ba chiar a fost proclamata fiica regelui Ra al soarelui la egipteni. Apropierea de Iulius Cezar si mai apoi de Marc Antoniu au solicitat-o la maximum dar i-au dat si ragazul sa-si duca planurile spre indeplinire, mai ales acelea de autonomie fata de Imperiul Roman. Nu si-a putut raspandi insa farmecele si asupra lui Augustus Octavian Caesar, venit in Egipt dupa Cleopatra si Marc Antoniu, acesta din urma infidel sotiei sale, sora lui Octavian.

Se spune ca egiptenii stiau ca sfarsitul Cleopatrei era aproape, acesta fiind prevestit de mai multe semne naturale, in special seceta si foametea prelungite din acea vreme, Nilul nemairevarsandu-se timp de doi ani, fapt considerat nu doar dezastruos pentru oamenii de rand dependenti de apa fluviului necesara fertilizarii pamantului ci si de rau augur pentru stapana lor.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Cleopatra regina Egiptului