Tendinte in .Ro


Incepe a 3-a editie a concursului international de arta pentru copii ASTRA Talent

Incepe a 3-a editie a concursului international de arta pentru copii ASTRA Talent

A venit toamna, prin urmare a inceput scoala. Copiii intorsi din vacante se apuca usor-usor din nou de lucru, unii mai cu spor, altii cu gandul inca la joaca, unii mai iubitori de povesti, altii de matematica, cativa pasionati de muzica, altii de arte plastice. Sunt doar cateva exemple de activitati care celor mici le insufla inca placere si de ce nu, pasiune. Pentru cei din urma mentionati, pentru care artele plastice sunt un motiv sa exceleze la scoala si sa petreaca acasa, odata cu venirea toamnei incepe si un concurs care sa le stimuleze imaginatia.

Astra Talent se afla deja la a 3-a editie, concursul international de arta pentru copii avand, dincolo de aspectul cultural, si unul profund umanitar: pentru fiecare lucrare inscrisa in concurs, organizatorul SES doneaza cate 1 euro organizatiei Medici fara frontiere. SES fiind unul dintre cei mai mari operatori de sateliti geostationari din lume, cu cei 53 de sateliti aflati la inaltime deasupra globului si care furnizeaza servicii de transmisiune radio si TV, Internet si telefonie precum si transmisiuni de date, organizatiilor comerciale si guvernamentale.

Introducerea facuta organizatorului nu este intamplatoare pentru ca tema concursului este chiar Utilitatea satelitilor pentru oameni. Copiii cu varste intre 8 si 15 ani sunt invitati sa realizeze desene pe aceasta tema si sa le inscrie in concurs pe site-ul AstraTalent.eu, pana cel tarziu 31 octombrie 2013. Concursul este, cum spuneam, international, la el fiind invitati sa participe copii din noua tari europene: Bulgaria, Cehia, Croatia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia, fiind astfel editia cu participanti din cele mai multe tari din istoria concursului.

Premiile sunt deosebit de atractive: un iPad 16 GB WiFi cu ecran Retina, un iPad mini 16 GB WiFi, un iPod Touch 5 de 32 GB, un iPod classic 160 GB si nu mai putin de 14 iPod-uri nano 16GB, in total 18 premii ce vor fi acordate de catre doua jurii. Unul de specialitate va premia 12 lucrari, sase alte desene urmand sa fie premiate in urma votului publicului.

Reprezentanta organizatorului, Barbara Uzunowa-Drymer, director de marketing pentru Europa Centrala si de Est in cadrul companiei SES, prin declaratia ei prilejuita de anuntarea inceperii concursului, da copiilor si cateva idei pe care le pot ilustra in desenele lor: “Este greu sa iti imaginezi cum ar fi sa traiesti chiar si o singura zi fara sateliti. Sunt de neinlocuit atunci cand vorbim de difuzarea semnalului TV de cea mai inalta calitate, insa asigura si conexiunile de internet si transmisia altor date catre locuri izolate, nave sau aeronave. Asigura navigatia si sunt necesari pentru meteorologie, cartografiere, cercetare in domeniul mediului si stiinta. Abia asteptam sa vedem de cata imaginatie vor da dovada copiii in aceasta provocare, iar experienta noastra de la concursurile din anii trecuti ne arata ca ne putem astepta la rezultate excelente”.

Anul trecut patru copii din Romania au castigat premii in cadrul editiei precedente a concursului, un loc 1, un loc 3 in urma deciziei juriului de specialitate, la acestea adaugandu-se alte doua premii in urma votului publicului pe acelasi site.

Asadar cititi regulamentul disponibil pe AstraTalent.eu si invitati-va copiii sa participe, avand totodata si posibilitatea ca prin acest concurs sa afle ori sa-si imagineze ce se intampla acolo sus, deasupra norilor. Nu uitati, fiecare desen inseamna un euro donati catre Medici fara frontiere (Médecins Sans Frontières), organizatie umanitara medicala care asigura asistenta de urgenta oamenilor si mai ales copiilor afectati din diverse zone ale globului, cei mici fiind vizati in primul rand de aceasta donatie in urma concursului Astra Talent.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti